TREBINJE: POČELI "DANI HERCEGOVINE"

Prva konferencija „Dani Hercegovine“ počinje danas u Trebinju, a pored hercegovačkih opština na konferenciji će učestvovati i opštine iz Podrinja.

Ovaj četvorodnevni skup organizovan je na inicijativu opština Istočne Hercegovine i Podrinja Bileće, Berkovića, Čajniča, Foče, Gacka, Novog Goražda, Istočnog Mostara, Kalinovnika, Ljubinja, Nevesinja, Rogatice, Rudog, Trebinja i Višegrada.

 

Cilj konferencije je razvoj i oživljavanje ovog dijela Republike Srpske, koji obiluje neiskorištenim potencijalima, jedinstvenim prirodnim resursima, povoljnim klimatskim karakteristikama i ekološki čistom prostoru, te bogatoj kulturnoj baštini i vijekovima dugoj tradiciji.

 

Organizatori ističu da je Istočna Hercegovina, uz regiju Podrinja - dio Stare Hecegovine, uprkos ovim potencijalima došla na samo dno po razvijenosti u Republici Srpskoj, te da je neophodno podstaći aktivan angažman Hercegovaca koji u njoj žive, ali i Hercegovaca u dijaspori, kako bi taj prostor postao mjesto kvalitetnog života i povratka, a ne kontinuiranog iseljavanja – prenosi Fena.

 

Tokom radnog dijela konferencije biće prezentovani projekti iz raznih oblasti, organizovane diskusije i predavanja uspješnih privrednika i ljudi iz društvenog i kulturnog života Hercegovine.

 

Konferencija se odrđava od 15. do 18. avgusta, a  Foču će predstavljati načelnik opštine Radisav Mašić, zamjenik načelnika Radenka Srndović, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Foča Igor Ćurčić i direktor Turističke organizacije Foča Ljeposava Đajić.

 

PROGRAM KONFERENCIJE POGLEDAJTE OVDJE.

Izvor: Agencije

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas657
Juče571
Ove sedmice3311
Ovog mjeseca9045
Ukupno1281274
subota, 16 decembar 2017 17:53

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 104 gostiju i nema prijavljenih članova