OPŠTINA FOČA IZDVOJILA 200 HILJADA KM ZA ZAPOŠLJAVANJE

-Prvi put smo izdvojili 200 hiljada da bismo podstakli zapošljavanje u proizvodnji. Veliki broj poslodavaca je iskazao potrebu, što nam daje nadu da ćemo i narednih godina moći nastaviti sa ovom praksom – rekao je načelnik opštine Foča Radisav Mašić prilikom potpisivanja ugovora sa poslodavcima koji su dobili finansijska sredstva za zapošljavanje radnika.  

Mašić je dodao da je osnovni uslov koji su tražili bio da su ljudi na evidenciji Biroa za zapošljavanje, da će raditi u proizvodnji i da će ih poslodavac zadržati naredne dvije godine.

 

-Neće se bitno smanjiti broj nezaposlenih, jer se na Biro prijavio veliki broj mladih koji su završili srednju školu, a nemaju posao. Sa ovim projektom i sa projektom koji ćemo realizovati u poljoprivredi, zadržaćemo bar tu stopu nezaposlenoti, taj broj nezaposlenih ćemo zadržati i nećemo ga povećavati – zaključio je načelnik opštine Radisav Mašić.

 

Podsticajnim sredstvima opštine Foča, koja iznose 200 hiljada maraka i koja će biti uplaćena poslodavcima, finansiraće se zapošljavanje 40 radnika, koji će u radnom odnosu biti dvije godine.

 

Na Javni poziv za dodjelu podsticajnih sredstava prijavilo se dosta više poslodavaca, ali sredstva omogućuju finansiranje samo 40 radnika. Sredstva će ovim projektom dobiti 26 poslodavaca, koji su istakli da im je ovo velika pomoć jer će sa ovim novcem moći platiti zdravstveno osiguranje i obaveze prema državi, što za svakog poslodavca mnogo znači.

 

Poslodavac po jednom radniku može dobiti pet hiljada maraka a poslodavac je najviše  mogao dobiti sredstava za tri radnika.

 

IZVOR/FOTO : Opština Foča

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas28
Juče844
Ove sedmice3526
Ovog mjeseca9260
Ukupno1281489
nedelja, 17 decembar 2017 01:39

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 79 gostiju i nema prijavljenih članova