POMOZITE NAM, NEMOJTE NAS TAPŠATI PO RAMENU

Od svog osnivanja omladinska nevladina organizacija Omladinski pokret Foča neprestano organizuje dešavanja, humanitarne akcije, uključuje mlade u društveno korisne stvari, okuplja omladinu i promoviše pozitivne društvene vrijednosti.
 

 

 

 

Počevši od humanitarnih akcija prikupljanja artikala za novogodišnje paketiće gdje ih je podijeljeno 185 najugroženijim mališanima naše opštine, preko podjele prehrambenih (25) i higijenskih paketa (22) do prikupljanja jedne tone odjeće za ugrožene.

Takođe vodili smo računa o mladima koji su do sada u zanosu završetka srednjeg obrazovanja pravili probleme sebi i svojim roditeljima. Mi smo im organizovali zumba žurku, okupili smo ih na jedno mjesto i u saradnji sa stanicom policije kontrolisali njihovo ponašanje i nije bilo nijednog incidenta.

Za najmlađe i ljubitelje klikera organizovali smo prvo prvenstvo u klikerima u kategorijama mlađih i starijih. Družili smo se cijeli dan u vrtiću u Donjem polju i učili klince kako se igra klikerima.

Pokrenuli smo inicijativu za izradu murala u turističkom duhu na ulazu u našu opštinu. Inicijativa je podržana od strane Skupštine Opštine a načelnik je istu realizovao.

Zajedno sa Ferijalnim savezom RS-a i NP Sutjeska organizovali smo prevoz za fočansku omladinu na koncerte u sklopu Kampa prijateljstva koji se održavao na Tjentištu.

Počeli smo sa postavljanjem sprava za vježbanje i sa pravljenjem prvog street workout parka pored košarkaških terena. Postavljene su 4 sprave a KP "Komunalac" nam je ovih dana doniralo 3 nove koje ćemo postaviti u sljedećih nekoliko dana.

Organizovali smo prvi memorijalni turnir u odbojci na pijesku Ilija Đurović Ike koji je okupio 13 ekipa a turnir je osvojila ekipa Užica. Na ovaj način smo započeli sa promocijom sporta kao alternative mladima da mogu da idu pravim putem a ne da koriste drogu i borave neprestano na ulici.

Naši aktivisti nastavili su sa uređenjem grada tako što su pored Akva parka naslikali mural koji predstavlja dvoje mladih koji uživaju na plaži i koji poručuju "BUDUĆNOST JE U TVOJIM RUKAMA".

Organizovali smo rokenrol svirku iza muzeja kao prvu aktivnost na povratku rokenrola u Foču. Rokenrola koji nikada nije ni nestajao već je bespotrebno zanemaren i zamijenjen nekvalitetnom muzikom koju imamo priliku slušati svakodnevno.

Organizovali smo još jedan turnir u čast pokojnog Iketa, turnir u basketu. Nastavnika koji je mnoge generacije sklonio sa ulice. Koji je u za sve nas teškim vremenima bio svjestan pedagoške uloge sporta u našim životima.

-Imamo još toga u planu ali nemamo finansijsku podršku. Opština je u lošoj situaciji te ne može da nam pomogne onoliko koliko bi to bilo potrebno ali mi se ne žalimo ni ovim koliko nas načelnik Opštine pomaže jer smo sigurni da moraju doći bolja vremena i da će načelnik Mašić i lokalni vlastodršci shvatiti da Omladinski pokret Foča želi da utiče na svijest omladine, da ih usmjeravamo na pravi način, da Foča ima kreativnu, aktivnu i produktivnu omladinu.

POMOZITE NAM, NEMOJTE NAS TAPŠATI PO RAMENU

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas28
Juče844
Ove sedmice3526
Ovog mjeseca9260
Ukupno1281489
nedelja, 17 decembar 2017 01:35

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 15 gostiju i nema prijavljenih članova