NEZADOVOLJNI SMO! DA LI VAS TO ZANIMA?!

Osjećate li neki pritisak nakon završetka škole ili fakulteta? Tata i mama ne mogu više da vas trpe na kućnom budžetu koji je ionako mali. Jad i čemer da vas je sramota što ste uopšte zdravi i sposobni da radite jer da niste zdravi imali bi izgovor što ne radite. Nezadovoljstvo se krije u apatiji a apatija je odavno zavladala. Sve proizilazi iz nedostatka posla.

 

 

 

 

Politike se mijenjaju ali počivaju na istom. Sve ista laž i obmana. Obećavaju se poslovi i bolje sutra ali sve stoji u mjestu ili čak ide nizbrdo. Kao što kaže profesor Branko Đerić, imamo toliko inteligentnih generacija koje stasavaju ali niko od tih momaka i djevojaka ne može da se dokaže. Nemamo priliku profesore, sputavaju nas. Ne daju nam za pravo da smo pametniji, da zdravije razmišljamo, da nismo zatrovani mržnjom.

Radimo društveno korisne stvari sa pola snage i organizovano. Ne trošimo ogroman novac na sve i svašta, ne plaćamo osvježenje i hranu. Naši aktivisti se nahrane kući i piju vodu sa česme. Okupljamo omladinu i generacije ljudi kojima je falilo omladinskih dešavanja u gradu. Ne tražimo veliki novac, snalazimo se. Sve zbog omladine, priče na kafi, priče baka koje dovedu unuče u vrtić  a mi tamo organizujemo takmičenje u klikerima. Zbog momaka koji su došli iz Užica da bi odigrali turnir u odbojci na pijesku. Zbog momaka iz Rogatice, Sokoca, Gacka i Pala koji su došli da odigraju turnir u basketu i da se druže sa nama. Zbog omladine koja će da vježba na spravama za vježbanje. Zbog srednjoškolaca čiji smo posljednji dan u klupama uljepšali zumba žurkom. I tako dalje i tako dalje...

Mi dakle radimo za naš grad. Iako nismo dužni ni da prstom mrdnemo. Kad niko godinama ne vodi računa o omladini zašto bi neko sada trebao? Bez naknade i bilo kakve koristi. Organizacija koju vodimo je udruženje građana koje u svojim programskim ciljevima ima razvoj omladinskog organizovanja i zaštitu prava omladine. Osnovana je još jedna omladinska organizacija koja će biti tu da se bori za prava omladine a biće ih sigurno još. Kao što nas jednom upitaše: "Što se to dijelite omladino"? Naš odgovor je bio: "Sabiramo se"!

Trebamo li pozivati omladinu na proteste protiv vlasti, protiv opozicije, protiv politike, protiv tajkuna, protiv ratnih profitera?! Je li dosta više i vašeg gospodo koja samo gledate sebi i svojima?! Narod gladuje dok vi gurate svoju nesposobnu rodbinu, kumove i prijatelje. Plate dobijate od naroda, dajte narodu posao ili se sklanjajte sa vlasti, iz skupštinskih klupa, sa stranačkih funkcija kako vi iz pozicije tako i vi iz opozicije. Nema kvalitetne vlasti bez kvalitetne opozicije. A od svih nam je muka koliko ste kvalitetni.

Autor: Mladen Mandić

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas101
Juče370
Ove sedmice3540
Ovog mjeseca13022
Ukupno1319016
nedelja, 25 februar 2018 10:15

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 15 gostiju i nema prijavljenih članova