POČELA SANACIJA GRADSKIH ULICA

Sanacija gradskih saobraćajnica u Foči počela je početkom ove sedmice, a  ukupna dužina ulica koje će biti asfaltirane je četiri kilometra, saopšteno je iz Opštine Foča.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove, Branka Salamadija rekla je dasanacija podrazumijeva skidanje postojećeg sloja asfalta i kompletno presvlačenje novog sloja, izdizanje postojećih rešetki, slivnika i šahtova, te stavljanje ivičnjaka na mjestima gdje su ranije bili  i na mnogim mjestima gdje nisu bili.

 

Ona je dodala da se trenutno rade novi ivičnjaci u Krađorđevoj ulici, koja je postavljena kao prioritet.

 

Prema njenim riječima naredna ulica koja će se raditi je Ulica Cara Lazara, a potom će biti napravljen plan kako će sanacija ulica dalje ići.

 

Projektom sanacije obuhvaćene su još i Svetosavska, Ulica Vojvode Putnika, prostor ispred gradske pijace, parking u Ulici Nikole Pašića, Ulica Petra Kočića, saobraćajnica oko gradskog groblja, dio Krajiške, te ulice Petra Bojovića i Vuka Karadžića.

 

Predviđena je i sanacija mosta u Njegoševoj ulici, zatim Njegoševa, Principova, 1.maja i dio Nemanjine.

 

Glavni izvođač radova je Integral inžinjering, dok je preduzeće Ilidža putevi iz Istočne Ilidže podizvođač, koji radi pripremne radove. Radovi bi trebali biti završeni za dva do tri mjeseca, a njihova vrijednost je oko 993 000 konvertiblinih maraka.

 

Izvor: Opština foča

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas425
Juče454
Ove sedmice3128
Ovog mjeseca10829
Ukupno1300519
nedelja, 21 januar 2018 19:38

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 82 gostiju i nema prijavljenih članova