PREDSJEDNICI MJESNIH ZAJEDNICA UPOZNALI RUKOVODSTVO OPŠTINE SA PROBLEMIMA

Predstavnici lokalne vlasti sastali su se sa novoizabranim predsjednicima Savjeta mjesnih zajednica sa područja opštine Foča, kako bi se upoznali sa najvećim problemima mjesnih zajednica.

Na sastanku je rečeno da sve mjesne zajednice imaju slične problem, da su ruralne zajednice u mnogo težem stanju, te da je putna komunikacija na rubnim dijelovima opštine loša, i da je potrebno veće angažovanje na čišćenju snijega tokom zimskog perioda. 

 

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Zavait, Vukola Sekulović istakao je da činjenice da mjesne zajednice Zavait, Čelebići i Meštrevac imaju problema sa putnom infrastukturom, napajanjem električnom energijom, kao i to da nemaju poštu, prodavnicu i mjesne kancelarije doprinosi gašenju ovih mjesnih zajednica.

 

-Godinama postoje obećanja da će se asfaltirati put od Zavaita do Čelebića i bolje održavati put od Dragočave do Zavaita, te se češće sanirati asfaltne rupe na tom putu. Djelimično je nešto urađeno ovih dana, na dionici Dragočava - Rudino Brdo, ali i dalje nam je gorući problem asfaltiranje cijele dionice do Čelebića – dodao je Sekulović.

 

Na sastanku je rečeno da je u mjesnim zajednicama u kojima živi povratničko stanovništvo nešto urađeno prethodnih godina, mada su u nekim radovima mještani učestvovali vlastitim sredstvima.

 

Mještani Jeleča svojim sredstvima su asfaltirali 1520 metara puta a ostalo je nedovršeno 820 metara do Miljevine.

 

U Jeleču imaju problema sa strujom i vodom, jer vodozahvat za ovo područje nema muljnih ventila i filtera, tako da voda nije adekvatna za piće.

 

Iz Opštine Foča je rečeno da su ovim sastankom željeli je da se upoznaju sa novoizabranim predsjednicima Mjesnih zajednica, da čuju njihove probleme i planove za rješavanje tih problema, te da ih upoznaju sa njihovim obavezama.

 

-Predsjednici su zaduženi da u svojim mjesnim zajednicama naprave spisak socijalno-ugroženih lica kako bi im se dostavio ogrev, lijekovi i higjenski materijal, te pružila socijalna pomoć-  istakao je načelnik Opštine Foča, Radisav Mašić.

 

Mašić je dodao da su od predsjednika mjesnih zajednica čuli da je uglavnom problem u lošim komunikacijama i nerješenim problemima kada je riječ o putevima, zatim u onim osnovnim komunalnim problemima u mjesnim zajednicama, kao i u svemu onome što ne zahtjeva neka velika finansijska sredstva ali je u svakom slučaju odraz jedne dugogodišnje nebrige prema mjesnim zajednicama.

 

-Mali je broj mjesnih zajednica koje imaju svoje prostorije i uslove za rad. Mi želimo da to stanje promjenimo i dogovorilo smo danas nekoliko konkretnih mjera a to se odnosi na adaptaciju prostora u kojima mjesne zajednice trebaju da rade, da napravimo spisak prioriteta koje bi trebalo u mjesnim zajednicama realizovati i da napravimo dinamiku njihove realizacije kako bi sa tim ušli u budžet. Takođe pokušaćemo, onoliko koliko se može u budžetu, da stimulišemo ljude da rade, da platimo dio troškova predsjednika Savjeta mjesnih zajednica“ –zaključio je načelnik Opštine Foča.

 

Na sastanku je rukovodstvo lokalne uprave istaklo da je ova godina bila restriktivna ali da će se u budžetu opštine za narednu godinu znatno više sredstava planirati za investicije u mjesnih zajednicama i za njihov rad.

 

Izvor: Opština Foča

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas252
Juče370
Ove sedmice3691
Ovog mjeseca13173
Ukupno1319167
nedelja, 25 februar 2018 20:11

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 24 gostiju i nema prijavljenih članova