VELJKO MARIĆ: MOJ KARAKTER JE DA POMAŽEM LJUDIMA [VIDEO]

-Moja ličnost, moj karakter je da pomažem ljudima, i kada bih mogao sve iz početka , ponovo bih upisao medicinu! - kaže to magistar medicinskih nauka, hirurg, profesor, direktor, dekan, političar iz Foče.

Poslije završene srednje škole u Sarajevu je upisao Medicinski fakultet. Po završetku studija, vratio se u svoju Foču gdje i do danas živi i radi. Karijeru je započeo u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, a poslije završio specijalizaciju opšte hirurgije, a 1992.postao je magistar medicinskih nauka.

Spletom okolnosti, 1993. dr Marić postaje direktor bolnice, a 2005. dekan Medicinskog fakulteta. Bavio se i politikom, smatrajući da dobar političar mora biti i humanista.Mnogo obaveza, mnogo angažmana, ali uvijek mu je primarno - biti hirurg!

Kaže, uspjeh u bilo kojoj profesiji moguće je postići uz brojna odricanja, dugotrajan rad, posvećenost , dobru organizaciju, bez ograničenog radnog vremena i uz neiscrpnu podršku porodice! 

Mladima savjetuje da je najbitnije da izgrade svoju ličnost, da mnogo uče, da se obrazuju na evropskim i svjetskim fakultetima, ali i da se vrate u Republiku Srpsku , da razvijaju svoju zemlju i sebe!

ŽIVOTNI MOTO DR VELJKA MARIĆA ЈE -BITI ČOVЈEK!

 

Izvor: rtrs.tv

 
Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas210
Juče595
Ove sedmice210
Ovog mjeseca10037
Ukupno1282266
ponedeljak, 18 decembar 2017 09:56

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 13 gostiju i nema prijavljenih članova