POPIS U BIH ZA NEUPUĆENE

Tekst bez intervencija preuzimamo sa Frontal.ba

 

Popis stanovništva u BiH - Najvažniji statistički izvor podataka о Hrvatima, Bošnjacima i Srbima u Bosni i Hercegovini. Popis će ustanoviti koliko nas nema u odnosu na 1991. godinu.

 

Vrijeme održavanja popisa - Čim se šljive pokupe od 01.10 do 15.10.2013. godine. 

 

Cijena popisa - Najmanje 42.625.603 KM, ali vjerujemo da će se još toga nabirikati.

 

Značaj popisa stanovništva u BiH - Neprocjenjivo, jer to ja vaš korak u budućnost! Agencija za statistiku BiH kaže će od Popisa svi građani imati korist kao i od izbora i demokratije. 

 

Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine - Institucija koja je odgovorna za provođenje svih faza popisa. Skrećem pažnju Srbima i Hrvatima da je adresa ove institucije Zelenih beretki 26, što samo po sebi dokazuje da će biti pristrasni i neobjektivni.

 

Jezik popisa - Na popisu možete da govorite srpskim, hrvatskim i bosanskim jezikom tj. jezikom koji popisivač razumije. Nije poželjno miješati ova tri jezika da ne bi došlo do “gubljenja u prevodu”.

 

Kazne za učesnike popisa - naravno da su predviđene, jer mi smo pravna država.

 

Zaštita ličnih podataka - Popisivači i sve druge osobe koje obavljaju poslove u vezi s popisom dužni su da čuvaju trajno kao službenu tajnu, ali ako ste gej ili ateista dobro razmislite šta ćete reći?

 

Instruktori - osobe koje sebe opažaju superiornijim od popisivača, a uz to su obrazovanije i imaju ljepši rukopis od popisivača.

 

Popisivači - Osobe koja će plaćene da vas posjete u kući, stanu ili izbjegličkom centru i kojoj ćete iskreno i slobodno reći da ste se 1991. zajebali, a bolje živjeli i više imali za vrijeme druga Tita.

 

Etnički identitet - Najvažniji identitet za stanovnika BiH, koji Srbi dobijaju rođenjem, Hrvati sa krštenjem, a Bošnjaci organizovanom kampanjom.

 

Bošnjaci - Najveća etnička grupa u BiH, ako ih Bosanci ne zajebu.

 

Srbi - Druga po veličini etnička grupa u BiH, kojoj nije jasno zašto ih je izbjegao popis u Srbiji, a obuhvatio popis u BiH.

 

Hrvati - Najmanja po veličini etnička grupa u BiH, koja će se poslije popisa iznenaditi koliko je mala.

 

Bosanci - Osobe sa posebnim potrebama, a koje Srbi, Hrvati i Bošnjaci sažaljevaju ili preziru zbog gubitka etničkog identiteta.

 

Ostali - Osobe koji imaju pogrešan etnički identitet, ali ga ipak imaju za razliku od Bosanaca.

 

Home video - Način da internet zajednici predstavite svoju djecu, dok istovremeno kreirate i bildate etnički identitet. U normalnim zemljama ovako se nazivaju amaterski porno snimci.

 

Vjerske ustanove - Pastiri koji smatraju da Popis može uspjeti samo kada svaku ovcu smjeste u svoj etnički tor.

 

Susjedne zemlje - Srbija i Hrvatska žele vaše tijelo i identitet, ali ne daju vam pasoš.

 

Političari u BiH - Osobe koje će nas poslije Popisa ubjeđivati da nije važno što smo siromašni, koliko je važno što su nas drugi protjerali sa vjekovnih ognjišta.

 

Međunarodna zajednica - Amorfna masa bez ukusa i mirisa koja će Popis u državi BiH predstaviti kao sopstveni megauspjeh i svim Bosancima i Hercegovcima čestitati uspješno obavljen posao.

 

Interpretacija rezultata popisa - Nastavak rata, statističkim sredstvima.

 

 

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas657
Juče571
Ove sedmice3311
Ovog mjeseca9045
Ukupno1281274
subota, 16 decembar 2017 17:53

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 103 gostiju i nema prijavljenih članova