OMLADINSKI POKRET I FOČANSKI SPORTISTI U VELIKOJ HUMANITARNOJ AKCIJI

Sedmica posvećena djeci – pravo vrijeme za pokretanje velike humanitarne akcije za pomoć ugroženim mališanima u našem gradu. U saradnji sa tri najveća sportska kolektiva u našem gradu – fudbalskim i košarkaškim klubom Sutjeska i odbojkaškim klubom Maglić, Omladinski pokret Foča ima u planu da organizuje manifestaciju, gdje će naši sportisti odigrati mečeve zabavnog karaktera, sve kako bi se obezbijedila sredstva za klince kojima je pomoć potrebna.

 

Naime, prvobitna zamisao jeste da fudbaleri i košarkaši odmjere snage u odbojci, da se se momci iz OK Maglića i njihove kolege iz FK Sutjeska oprobaju pod obručima, a da odbojkaši i košarkaši odigraju mali fudbal. Ideja je da se u sklopu ove sportske priredbe organizuje i takmičenje u zakucavanju i šutiranju trojki.

Cijena ulaznice bi bila simbolična i sva materijalna sredstva koja bi tom prilikom bila prikupljena išla bi kao pomoć mališanima kojima je prijeko potrebna. Termin ove sportske priredbe, čije su učešće rado prihvatili naši sportski klubovi, bio bi naknadno određen, u zavisnosti od obaveza koje klubovi imaju u nacionalnim šampionatima.

Podsjetimo da je Omladinski pokret Foča u dječijoj sedmici već pokrenuo akciju prikupljanja zimske odjeće za socijalno ugrožene mališane. Nije slučajno što se baš u ovoj nedelji javila i ideja o humanitarnoj priredbi, kako bi se apelovalo na sve privrednike i sve one koji su u mogućnosti da pomognu našim najmlađim sugrađanima kojima je to potrebno. Za – bezbrižno djetinjstvo. Nečije malo nekom mnogo znači!

Fočanski sportisti prepoznali su pozitivnu konotaciju čitave priče i dali svoj pristanak – igraćemo za naše mališane! Za buđenje i njegovanje zdravog sportskog duha i materijalnu pomoć ugroženima.

Ideja je pokrenuta, a već od danas će se krenuti sa pripremama. Pratite nas, redovno ćemo vas obavještavati o svim detaljima i terminu održavanja ove pripredbe. Osmijeh na dječijem licu nema cijenu! Sportski pozdrav!

 

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas215
Juče595
Ove sedmice215
Ovog mjeseca10042
Ukupno1282271
ponedeljak, 18 decembar 2017 10:02

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 52 gostiju i nema prijavljenih članova