ANSAMBL „KOLO“ ODRŽAO KONCERT U FOČI

Najpoznatiji i jedini profesionalni folklorni ansambl na Balkanu „Kolo“ održao je sinoc koncert u Gradskoj dvorani u Foči, pred više od 1000 posjetilaca.

U programu koji je trajao dva sata „Kolo“ se, uz pratnju narodnog orkestra, predstavilo igrama iz Srbije, Hercegovine i Vojvodine.

 

Svaka koreografija ispraćena je dugotrajnim aplauzima oduševljenih Fočaka, a gosti su obećali da će ponovo doći u naš grad, gdje su kao malo gdje dočekani.

 

- Vidjeli ste šta se dogodilo večeras. To je najbolji mogući spoj publike i umjetnika. Javila se jedna sinergija i od prvog trenutka je to bilo tako. Prvo što je došlo toliko ljudi, drugo što su oni došli sa uvažavanjem, a najbitnije je da članovi „Kola“, koji iza sebe imaju preko hiljadu koncerata od Bostona do Sidneja, tačno znaju pred kime igraju. Prosto rečeno, reprezentacija Srbije u folkloru je došla u pravi grad. Meni je žao što je to bio prvi put, ali sam srećan što ćemo ponovo doći, jer Foča to zaslužuje, a ovi ljudi znaju da dišu sa nama, kao da znaju naš program. Ja sam ponosan i na publiku i na moje ljude koji su uradili koncert sa puno duše i radosti -  rekao je Dragan Milinković, v.d. direktora Ansambla „Kolo“.

 

Na koncertu je nastupila i vokalna solistkinja Danka Stojiljković, poznata interpretatorka narodnih, izvornih i starogradskih pjesama.

 

Ansambl "Kolo" nastupio je u Foči u okviru turneje po najvažnijim kulturnim centrima Republike Srpske povodom obilježavanja 65 godina postojanja ansambla i promocije srpskog folklora na ovim prostorima.

 

Izvor: Opština Foča

 

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas422
Juče454
Ove sedmice3125
Ovog mjeseca10826
Ukupno1300516
nedelja, 21 januar 2018 19:33

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 45 gostiju i nema prijavljenih članova