DONATORSKI RUČAK ZA OBNOVU HRAMA SVETOG NIKOLE

 

Predstavnici opština Foča, Pale, Višegrad, Čajniče, Novo Goražde i Nevesinje  proteklog vikenda prisustvovali su donatorskom ručku na kome su prikupljena sredstva za uređenje hrama Svetog Nikole u Foči.

-Iako je ikonostas hrama Svetog Nikole neprocjenjive vrijednosti  smatramo da treba raditi na njegovoj restauraciji i, na neki način, treba ga osvježiti. To je obuhvatniji zahvat i još ne znamo koliko će nam za to trebati sredstava. Jedan od ciljeva jeste i renoviranje prodavnice crkvene opštine fočanske u centru grada, nabavka potrebne robe, kalendara i knjiga prvenstveno duhovnih, kako bi zadovoljili potrebe građana – naglasio je predsjednik crkvene opštine, Milivoje Vilotić.

On je još istakao da crkvena opština priprema potrebne uslove za početak bogosluženja u hramu Svetog Save i nada se da će novoizgrađeni  hram zvanično početi sa liturgijama na praznik Vaskrsenja Isusa Hrista – Vaskrs.

Ovo je peti  tradicionalni ručak koji su bratstvo hrama Svetog Nikole i crkvena opština fočanska održali zbog prikupljanja sredstava za uređenje ovoga hrama.

 

Izvor: Opština Foča 

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas8
Juče370
Ove sedmice3447
Ovog mjeseca12929
Ukupno1318923
nedelja, 25 februar 2018 00:57

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 89 gostiju i nema prijavljenih članova