ORGANIZACIJA PORODICA POGINULIH BORACA IMALA SASTANAK SA TUŽILAŠTVOM BIH

 

Opštinska Organizacija porodica poginulih boraca Foča je nakon višemjesečnih prepiski sa Tužilaštvom BiH uspjela dogovoriti sastanak sa zvaničnicima Tužilaštva BiH, koji je održan 05.11.2013. godine u 10:30h u Sarajevu.


Glavni tužilac Tužilaštva BiH Goran Salihović, Vesna Budimir, zamjenik glavnog tužioca, Behaija Krnjić tužilac ( predmet Jošanica u njegovoj nadležnosti), Ibro Bulić tužilac, te Boris Grubješić potparol Tužilaštva BiH, primili su delegaciju Organizacije u sastavu: Milan Kulić dekan Medicinskog fakulteta Foča i predstavnik porodica iz Jošanice, Dana Muminović predsjednik Skupštine Republičke Organizacije, Milan Nikolić predsjednik Organizacije Foča i Dušanka Lalović svjedok stradanja Srba u Jošanici. 

 

"Delegacija Organizacije porodica poginulih boraca Foča je upoznala glavnog tužioca i njegove saradnike o zločinima počinjenim nad našim narodom u Foči, sa posebnim akcentom na Jošanicu, Jabuku. Poljica, Papratna njiva .Glavnom tužiocu gdinu Salihoviću predata je obimna dokumentacija koju smo prikupili za masovna stradanja i imamo obećanje nakon naših uvjeravanja i izlaganja da će se tužilac Salihović lično založiti u procesuiranju pomenutih zločina" - rečeno je u Opštinskog organizaciji porodica poginulih boraca Foča.

 

Izvor: Organizacija porodica poginulih boraca

 

 

 

 

 

 
Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas216
Juče595
Ove sedmice216
Ovog mjeseca10043
Ukupno1282272
ponedeljak, 18 decembar 2017 10:07

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 97 gostiju i nema prijavljenih članova