KOMISIJA ZA MLADE SO FOČA PREDLOŽILA USVAJANJE NOVE STRATEGIJE ZA MLADE

Danas je u prostorijama Opštine Foča održan sastanak Komisije za mlade u Skupštini Opštine Foča. Glavna tačka dnevnog reda bila je konstatovanje stanja među omladinom i donošenje odluke o prijedlogu usvajanja nove petogodišnje Strategije za mlade Opštine Foča. 
 
 
 
 
 
-S obzirom da je petogodišnja Strategija za mlade usvojena u novembru mjesecu 2007. godine a vezana je za period 2008-2013. to jeste da ističe zaključno sa ovom godinom, prema tački 15, Zakona o omladinskom organizovanju, Komisija za mlade Skupštine Opštine Foča, na današnjoj sjednici donijela je odluku da se uputi prijedlog Skupštini Opštine Foča za usvajanje nove petogodišnje Strategije za mlade - izjavio je predsjednik Komisije za mlade SO Foča, Ivan Vidojević.
 
Član Komisije, Goran Milić dodao je da je još uvijek aktivna Strategija za mlade, dobro slovo na papiru ali da ima propusta u realizaciji planiranih projekata. Milić je podsjetio da je Strategijom planirano 1.000.000 KM ali da veliki postotak toga uopšte nije realizovan. Takođe, konstatovao je da mladi treba da imaju posebnu stavku u budžetu za omladinske aktivnosti te obećao da će o ovome biti riječi pri pravljenju radnog materijala za novu Strategiju mladih ali i pri raspravi o planu budžeta za 2014. godinu.
 
Današnjem sastanku prisustvovao je i Mladen Mandić, predsjednik Omladinskog pokreta Foča koji je istakao da je ovo pravo vrijeme da omladina uzme stvar u svoje ruke. Naglasio je da je zadovoljan inicijativom članova Komisije za mlade da i predstavnici omladinskih organizacija, predstavnici Savjeta učenika i Studenstkih organizacija učestvuju u kreiranju nove petogodišnje Strategije za mlade.
 
-Ja sam spreman da uložim veliki napor, predočim konkretne ideje i planove sa realnim budžetom za finansiranje projekata od strane Opštine Foča za petogodišnji period, ali je prije toga potrebno konstatovati da su isključivo mladi krivi za ovakvo stanje jer do sada se niko nije interesovao da samostalno poboljša situaciju. Drago mi je da smo mi iz Omladinskog pokreta uspjeli ljudima da otvorimo oči koliko toliko, pa sada u gradu imamo još jednu omladinsku organizaciju, Asocijaciju mladih, a očekujemo da će i oni dati svoj doprinos u pravljenju nove petogodišnje Strategije za mlade - izjavio je Mladen Mandić.
 
Opština Foča bi trebalo naredne sedmice da imenuje radnu grupu za pravljenje ovog veoma bitnog dokumenta.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas28
Juče844
Ove sedmice3526
Ovog mjeseca9260
Ukupno1281489
nedelja, 17 decembar 2017 01:37

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 48 gostiju i nema prijavljenih članova