KAMPANJOM O ZAŠTITI ŽIVOTNE SREDINE DO PARKA OD RECIKLAŽNOG MATERIJALA

U četvrtak u 14:00h, na Trgu Kralja Petra, Omladinski pokret Foča, Ekološki pokret Foče, Osnovna Škola "Sveti Sava" i JU Dječiji vrtić "Čika Jova Zmaj", počinju prvu od ukupno 5 kampanja zaštite životne sredine. 
 
 
Ovo je prvi put da se kampanjom o zaštiti životne sredine želi postići nešto konkretno, a to je da se na proljeće u Foči napravi park od reciklažnog materijala. Na ovu ideju zajedno su došli članovi Omladinskog pokreta i direktorice OŠ "Sveti Sava" i JU Dječiji vrtić "Čika Jova Zmaj", Jelena Čančar i Slađana Vladičić.
 
Aktivisti Omladinskog pokreta i članovi Ekološkog pokreta Foče će farbati i ukrašavati gume koje su izvučene akcijom čišćenja rijeke Tare. Na ovaj način pokazaćemo da Fočaci vode računa o zaštiti životne sredine jer čiste obale rijeka, a gume ne bacaju na smeće već ih recikliraju i prave nešto kreativno i korisno. Učenici ekološke sekcije OŠ "Sveti Sava" i djeca iz Ju Dječiji vrtić "Čika Jova Zmaj",  predstaviće eksponate i zanimljive kreacije koje su pripremali na radionicama vezanim za reciklažu.
 
Važno je napomenuti da se kampanja o zaštiti životne sredine provodi kroz projekat prekogranične saradnje opština Foča i Plužine.
 
 
 
 
 
 
Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas28
Juče844
Ove sedmice3526
Ovog mjeseca9260
Ukupno1281489
nedelja, 17 decembar 2017 01:36

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 30 gostiju i nema prijavljenih članova