OD SUTRA OBAVEZNA ZIMSKA OPREMA

Službenici policijskih stanica za bezbjednost saobraćaja Istočno Sarajevo, Foča, Višegrad i Sokolac u proteklih nekoliko dana proveli su akciju pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom na kontrolu posjedovanja obavezne zimske opreme za vozilo.

 

Ova preventivna akcija izvedena je kako bi se vozači upozorili na zakonsku obavezu posjedovanja zimske opreme, za čije je nepoštivanje predviđena novčana kazna u iznosu od 40 KM, kao i da se upoznaju da je od sutra na snazi obavezno posjedovanje zimske opreme, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Sa ciljem smanjenja broja saobraćajnih nezgoda i poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, početkom novembra na području Centra izvedene su i akcije pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom na brzinu kretanja motornih vozila i upravljanja motornim vozilom pod uticajem alkohola.

Tokom prve akcije kontrolisano je 239 vozila i vozača, te izdato 237 prekršajnih naloga zbog prekoračenja brzine, dok je tokom druge akcije kontrolisano 209 vozača od kojih je 161 alkotestiran, 11 je odbilo da se podvrgne testu, a 44 su sankcionisana.

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas104
Juče370
Ove sedmice3543
Ovog mjeseca13025
Ukupno1319019
nedelja, 25 februar 2018 10:23

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 43 gostiju i nema prijavljenih članova