BUDIMO HUMANI – SPORTISTI ZA OSOBE OMETENE U RAZVOJU

Polako se približava i 25. novembar, dan kada će se svi sportski kolektivi Foče zajedno naći na jednom mjestu. Gradska dvorana u Foči od 19:00 časova biće mjesto okupljanja košarkaša, odbojkaša, fudbalera, karatista, penjača, kikboksera, stonotenisera, odbojkašica i onih najmlađih članova KUD-ova. Razlog – Omladinski pokret Foča u saradnji sa njima organizovaće humanitarnu sportsko – zabavnu manifestaciju za osobe ometene u razvoju.

 

Ranije smo već najavili, a danas smo i zvanično dogovorili – sva sredstva koja ovom prilikom budu prikupljena ići će kao pomoć organizaciji „Tračak nade“, koja niz godina okuplja djecu i osobe sa posebnim potrebama.

- S obzirom da „Tračak nade“ od danas, pa sve do 25. novembra ima već unaprijed planiranu akciju prikupljanja humanitarnih paketa za osobe kojima je pomoć potrebna, a da već 3. decembra, na Svjetski dan osoba sa invaliditetom organizuju humanitarno veče pod nazivom „Daj mi ruku prijateljstva, ja ću tebi srce dati“, dogovor je sledeći. Našom sportskom manifestacijom zatvorićemo njihovu prvu akciju, a najaviti drugu. Sva sredstva prikupljena ovim putem biće upotrebljena za kupovinu potrebnih proizvoda, kako bi humanitarni paketi bili što bogatiji i od koristi onima kojima to treba. U zavisnosti od iznosa koji bude prikupljen, ideja je da možda nekome uručimo i potrebno pomagalo, ali o tome ćemo razgovarati kada vidimo sa kolikim sredstvima raspolažemo, a sve u dogovoru sa čelnicima „Tračka nade“  – izjavio je predsednik OP, Mladen Mandić.

Danas je u štampanje dato 1500 karata za humanitarnu priredbu, koje će se prodavati po simboličnoj cijeni od 2km. U dogovoru sa svim sportskim klubovima, svi učesnici  će takođe kupiti po jednu ulaznicu, kako bi se obezbijedilo što više finansijskih sredstava. Naši aktivisti će već od ponedeljka krenuti da obilaze firme kako bi i oni, koji ne budu mogli posjetiti priredbu, a žele pomoći mogli uzeti kartu.

Na sam dan održavanja manifestacije „Budimo humani – sportisti sa osobe ometene u razvoju“, ulaznice će se moći kupiti u dvorani, gdje će takođe biti postavljene i kutije, gdje će oni koji budu željeli, mogli ostaviti i više novca. Takođe, sredstva se mogu uplaćivati i na žiro-račun OP, sa naznakom da je novac namijenjen ovoj akciji.

Kao i uvijek do sada, sve prikupljeno do poslednjeg feninga biće transparentno prikazano na našem portalu i FB stranici, kao i to gdje su sredstva utrošena.

Kao medijski pokrovitelji priredbe, obavještavaćemo vas o svemu blagovremeno. A do tada – sportski pozdrav od OP, KUD-ova i svih sportista Foče. Sa porukom – budimo humani i pokažimo to na djelu!

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas101
Juče370
Ove sedmice3540
Ovog mjeseca13022
Ukupno1319016
nedelja, 25 februar 2018 10:15

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 17 gostiju i nema prijavljenih članova