JAVNI POZIV ZA GRANT SREDSTVA

Ambasada Kraljevine Švedske u BiH je raspisala poziv za dostavljanje projektnih prijedloga za dodjelu grantova iz programa Challenge, u sklopu kojeg će bosanskohercegovačka preduzeća koja su u fazi razvoja i širenja moći aplicirati za finansijsku podršku za realizaciju svojih poslovnih ideja.

Program podrazumijeva sufinanciranje projektnih prijedloga do 50% od vrijednosti ulaganja u novi projekt, a maksimalan iznos grant sredstava je 30.000 EUR. Osnovni cilj „Challenge” fonda je poticanje razvoja novih poduzeća, transfer tehnologije, kao i promocija inovacija u BiH. Grantovi će omogućiti preduzećima priliku za implementaciju inovativnih i komercijalno održivih poslovnih poduhvata u BiH. Osnovni preduslov je da se finansirani projekt mora odvijati u BiH ili biti povezan s BiH, a firma i/ili osoba koja aplicira mora imati izmirene sve obveze prema državi. Investicije pokrenute prije podnošenja aplikacije ne mogu biti  finansirane ovim grantom.

Samo aplikacije dostavljene putem elektronske forme, koja se nalazi na linku http://challenge.ba/apply/, će biti uzete u obzir, dok se štampane aplikacije ili aplikacije poslane mail-om neće razmatrati.

Aplikacija mora biti popunjena na engleskom jeziku i mora biti dostavljena najkasnije 30. novembra 2013. godine.

Više informacija vezano za Javni poziv možete naći na web stranici www.challenge.ba

Izvor: Opština Foča

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas215
Juče595
Ove sedmice215
Ovog mjeseca10042
Ukupno1282271
ponedeljak, 18 decembar 2017 10:02

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 46 gostiju i nema prijavljenih članova