NIŠTA OD STRATEGIJE ZA MLADE - MLADIMA NULA OD OPŠTINE FOČA

Komisija za mlade pri SO Foča, prije mjesec dana, uputila je dopis načelniku opštine, gospodinu Radisavu Mašiću kojom se traži da se u Opštini Foča zaposli referent za mlade, na osnovu još uvijek aktivnog dokumenta petogodišnje Strategije za mlade. Takođe, traženo je da se usvoji nova Strategija za mlade jer aktuelna ističe ove godine. 
 
 
Još niko nije pokrenuo priču za usvajanje nove Strategije, a još uvijek aktivnom je planirano 1.000.000 KM na petogodišnjem nivou za omladinu, sport i kulturu. Omladinski pokret je ove godine od Opštine Foča pomognut sa svega 700 KM. 
 
Nacrtom budžeta za 2014. godinu za mlade nije planiran ni jedan fening iz opštinskog budžeta. Iako Strategija za mlade planira odvojeni budžet za mlade od ostalih nevladinih organizacija, nastavlja se sa istom praksom. Iz sredstava za nevladine organizacije se finansiraju samo kulturno-umjetnička društva, a i to naravno nije dovoljno za KUD-ove kojih ima dva u našoj opštini. Omladinske organizacije, ponavljamo, nemaju ni fening planiranih sredstava.
 
Da sve doživi potpuni apsurd danas je od omladinskih organizacija iz Opštine Foča, traženo da učestvuju u planiranju ili da organizuju zabavni novogodišnji program, koji zamislite ne podrazumijeva nikakva sredstva. Dakle, moba kao i do sad.
 
Gospodo, razmislite koju poruku šaljete omladini!
Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas101
Juče370
Ove sedmice3540
Ovog mjeseca13022
Ukupno1319016
nedelja, 25 februar 2018 10:16

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 18 gostiju i nema prijavljenih članova