OPŠTINA FOČA ŽELI SARADNJU SA MLADIMA

Nacrtom budžeta za 2014. godinu, planirana su sredstva od 10.000 KM za omladinske aktivnosti. S obzirom da su u 2013. godini osnovana dva omladinska udruženja, Omladinski pokret Foča i Asocijacija mladih Foča, planirani budžet je realan i nadati se  da će planirani budžet za omladinske aktivnosti biti povećavan kako rad organizacija bude napredovao.

-Raduje nas činjenica da je načelnik Opštine Foča, Radisav Mašić, uvažio stavove Komisije za mlade pri SO Foča i stavove omladinskih organizacija. Generalno, zadovoljni smo odnosom koji imamo sa načelnikom, i razumijemo da ne može da misli samo o mladima, ali i ovim putem apelujemo da utiče na saradnike da osluškuju šta narod ima da kaže. Ostaje još pitanje omladinske politike čija izrada nije pokrenuta, a za njenu izradu nije potrebno više od dva-tri dana predanog rada, kako bi bila realna i izvodljiva. Nije naše da budemo nosioci aktivnosti izrade omladinske politike jer postoje ljudi koji primaju platu za to, naše je da dajemo ideje i prijedloge, a toga imamo na pretek - izjavio je Mladen Mandić, predsjednik Omladinskog pokreta Foča.

Predsjednik Komisije za mlade pri SO Foča, Ivan Vidojević, izrazio je zadovoljstvo što je Opština Foča, usvojila njihov prijedlog da se u budžetu planiraju sredstva za omladinske aktivnosti i istakao da je cifra od 10.000 KM sasvim dovoljna za početak, jer Opština nije jedini izvor finansiranja ovih organizacija i one svojim radom trebaju doprinositi boljitku zajednice i onda sigurno neće ni izostati još konkretnija pomoć Opštine.

Prijedlogom budžeta za 2014. godinu planirano je 380.000 KM za sport što je na nivou prošlogodišnjih izdvajanja, a bilo je najava da će se budžet za sport smanjiti na 350.00 KM - dodao je Vidojević. 

Ostaje još da prijedlog budžeta usvoje odbornici SO Foča na sjednici koja je zakazana za 24. decembar 2013. godine.
Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas211
Juče595
Ove sedmice211
Ovog mjeseca10038
Ukupno1282267
ponedeljak, 18 decembar 2017 09:56

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 15 gostiju i nema prijavljenih članova