GODINU DANA POZITIVNOG RADA FOČANSKE OMLADINE

U prvoj godini postojanja, Omladinski pokret Foča uradio je mnogo na polju uključivanja mladih u društvene aktivnosti, kao i na humanitarnom planu. Organizovali smo niz humanitarnih akcija, od prikupljanja artikala za paketiće, preko prikupljanja odjeće za ugrožene, do velike humanitarne akcije "Budimo humani" u sportskoj dvorani. Godinu završavamo drugom po redu akcijom "Pomozimo Deda Mrazu da donese radost". 
 
 
Na polju uključivanja omladine u sportske aktivnosti i promovisanja sporta kao načina za sklanjanje omladine sa ulice, organizovali smo turnire u odbojci na pijesku i u basketu a za najmlađe organizovan je turnir u klikerima.
 
 
Sa polja uređenja grada, realizovali smo projekat izgradnje "street workout parka", kao i projekat zagovaranja i izrade umjetničkih murala koji promovišu pozitivne strane Foče.
 
Za srednjoškolce je organizovana Zumba žurka na parkingu kod Akva parka, dok je za sve mlade organizovan prevoz na Kamp prijateljstva koji se početkom jula održavao na Tjentištu. Takođe, u sklopu turnira Football friends organizovan je DJ Party. Iza Muzeja održana rokenrol svirka na kojoj su učestvovali fočanski bendovi.
 
U 2014. godini planiramo nastaviti sa organizovanjem sportskih turnira. Posebno jer time radimo na polju sportske infrastrukture. Ove godine smo postavili reflektor na stadion gdje se igrala košarka, a i dovučen je pijesak na teren za odbojku u Donjem polju. Iduće godine probaćemo realizovati projekat postavljanja tribina na ove terene. 
 
Nastavljamo sa humanitarnim akcijama i sa pomaganjem nemoćnog stanovništva. Izgradićemo izletište za sve naše sugrađane na lokaciji pored puta za Dragočavu, iznad Briona. Izgradićemo prvi park od reciklažnog materijala u Foči. 
 
 
Skupštini Opštine Foča podnijećemo zahtjev da se odobre sredstva iz budžeta za pripremanje potpornih pozida u gradu na kojima se mogu oslikavati murali koji obilježavaju Foču u nekom pogledu, bilo da su to turistički, patriotski, navijački ili neki drugi. 
 
Napravićemo oglasnu tablu sa "mapom pozitivnih dešavanja" u Foči.
 
Organizovaćemo akcije uređenja dječijih igrališta, mostova, šetališta itd.
 
Trudićemo se da uključimo još veći broj omladine u naše aktivnosti kako bi svi zajedno nastavili sa gradnjom pozitivne Foče.
 
Omladinski pokret Foča, 31.12.2013. godine slavi prvi rođendan. O detaljima proslave bićete naknadno obaviješteni. Događaj će biti javan i biće svi pozvani!
 
 
 
 
 
 
Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas104
Juče370
Ove sedmice3543
Ovog mjeseca13025
Ukupno1319019
nedelja, 25 februar 2018 10:26

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 56 gostiju i nema prijavljenih članova