SRPSKI DOKTOR KOME I HRVATI POVJERAVAJU ŽIVOT

 

U Hrvatskoj je nedavno jedno od ključnih pitanja u javnosti bilo zbog čega se predsednik Josipović nije operisao u svojoj zemlji već je odlučio da svoje poverenje pokloni jednom srpskom hirurgu

Čovek koji je zaslužio Josipovićevo poverenje je doktor Milomir Ninković jedan od najuglednijih i najboljih plastičnih i rekonstruktivnih hirurga u svetu, koji je već duže vreme direktor najveće evropske Klinike za plastičnu hirurgiju u Minhenu.

U svojoj bogatoj karijeri inovativnim zahvatima značajno je pomerio granice i doprinio razvoju rekonstruktivne i plastične hirurgije, a između ostalog bio je na čelu tima koji je prvi u svetu uspešno obavio operaciju kadaverične transplantacije podlaktice. Operacija je bila toliko uspešna da je pacijent nakon zahvata sa transplantiram rukama krenuo na put oko sveta sa motociklom, a neki operativni zahvati već su u stručnoj medicinskoj literaturi nazvani po dr Ninkoviću.

Dr Milomir Ninković je rođen na Sokocu, a poreklom je Hercegovac jer njegova porodica vuče korene iz okoline Trebinja. Još sredinom osamdesetih kao mlad hirurg i najbolji učenik dr Boriše Starovića svojim radom i rezultatima postignutim u Sarajevu zadivio je kolege u Americi, a već početkom devedesetih došao je na čelo Univerzitetske bolnice u Insbruku.

Nakon velikih uspeha u Austriji dr Ninković pozvan je da rukovodi jednom od najvećih i najprestižnijih svetskih klinika.

Inače, pre Ive Josipovića dr Ninković operisao je i bivšeg hrvatskog premijera Ivicu Račana, kao i mnoge poznate svetske državnike, glumce, sportiste i javne ličnosti.

Uprkos svetskoj slavi dr Ninković nije zaboravio svoje korene i poreklo. U Republici Srpskoj je bez nadoknade izveo više komplikovanih operacija kako bi pomogao pacijentima koji nemaju novac da plate skup zahvat u Nemačkoj, a mnogi naši mladi i talentovani plastični hirurzi usavršavaju se na njegovoj klinici.

Izvor: Frontal.rs

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas656
Juče571
Ove sedmice3310
Ovog mjeseca9044
Ukupno1281273
subota, 16 decembar 2017 17:52

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 98 gostiju i nema prijavljenih članova