PROJEKAT „REKONSTRUKCIJA VODOVDENE I KANALIZACIJONE MREŽE U OPŠTINI FOČA“

Opština Foča je, zahvaljujući izuzetnim naporima izvršne vlasti, uz veliko razumijevanje Vlade Republike Srpske, ušla u projekat koji se u Republici Srpskoj realizuje pod nazivom „Projekat razvoja vodovodnog i kanalizacionog sistema“.

 

Projektom je predviđena izrada primarnog cjevovoda, kojim će se obezbijediti uredno snabdijevanje zdravom pitkom vodom svih dijelova grada i prigradskih naselja, zatim izrada kanalizacionog sistema fekalnih i oborinskih voda, kao i izrada prečistača.

 

Ova kapitalna investicija, kojom će se u Foči za narednih stotinu godina riješiti najznačajniji infrastrukturni problem, realizovaće se u tri faze a koštaće oko 10 miliona maraka. Sredstva za taj projekat, po veoma povoljnim uslovima otplate, obezbjeđuje Evropska investiciona razvojna banka.

Studiju izvodljivosti projekta radiće multidisciplinarni tim eksperata iz Beograda, koji će u Foči boraviti naredna tri mjeseca.

 

Pomoć timu eksperata pružiće opštinski tim za implementaciju projekta u kome su predstavnici opštine, preduzeća koje se bavi vodosnadbijevanjem, urbanizma i drugih organizacija.

 

 

Izvor: Opština Foča

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas422
Juče454
Ove sedmice3125
Ovog mjeseca10826
Ukupno1300516
nedelja, 21 januar 2018 19:32

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 42 gostiju i nema prijavljenih članova