PODSTICAJ RAZVOJU SPORTA

Za razvoj sporta i fizičke kulture iz budžeta opštine Foča u 2013. godini izdvojeno je 380.000 KM. Sredstva su raspoređena svim sportskim klubovima kao i sportskim manifestacijama u kojima učestvuju sportisti iz Foče, saopšteno je na sajtu opštine Foča.

Osnovni principi politike u sportu, kako iz Opštine kažu, bili su: masovnost i oslonac na vlastite mlade sportiste. Takva orijentacija u sportu odmah je dala vidljive rezultate, tako da su svi sportski kolektivi napravili nove iskorake i ostvarili zapažene uspjehe, bilo u klubskom ili u individualnom takmičenju. Oslonac na vlastite spotriste, masovnost, stručan rad u klubovima i maksimalna odgovornost za trošenje budžetskih sredstava, osnovni su principi politike u fočanskom sportu u 2014. godini. 

 

 

U saopštenju se navodi da će u odnosu na prošlu godinu, za sport će biti izdvojeno 30.000 KM više i da su ta  sredstva namjenjena , pored ostalog, omasovljenju sporta, rekonstrukciji sportskih objekata i podsticaju najuspješnijih klubova.

 

Brigu o racionalnom, namjenskom I odgovornom trošenju sredstava vodiće, kako upravni odbori klubova, tako i Sportski savez u kome su predstavnici svih sportskih klubova.

 

Budžetska sredstva će klubovima biti doznačena u skladu sa programom Sportskog saveza i pratiće dinamiku punjenja budžeta.

 

Izvor: Opština Foča

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas338
Juče499
Ove sedmice338
Ovog mjeseca11241
Ukupno1300931
ponedeljak, 22 januar 2018 17:28

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 32 gostiju i nema prijavljenih članova