AMS RS: BUDI VIDLJIV - NE BUDI FIGURA

Preventivna akcija "Budi vidljiv - ne budi figura", usmjerena na ukazivanje opasnosti pješacima u saobraćaju, biće provedena od danas do 28. februara, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Akcija će biti provedena s ciljem da ukaže pješacima na opasnosti kojima su izloženi prilikom kretanja kolovozom u noćnim i uslovima smanjene vidljivosti, ali i da ih podsjeti na pravilno kretanje pješačkim površinama i kolovozom.

Akcija će se odvijati širom Srpske, a zajednički će je provoditi AMS putem auto-moto društava, Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Agencija za bezbjednost saobraćaja Srpske.

Primarni cilj kampanje je da se pješaci podsjete na njihovu obavezu upotrebe svjetloodbojnog prsluka kada se noću kreću kolovozom puta van naselja i u uslovima smanjene vidljivosti.

Namjera je da se skrene i pažnja vozačima da u svakom trenutku mogu očekivati pješake na kolovozu, zbog čega moraju voziti propisanom brzinom i sa povećanom opreznošću.

Ovom akcijom se, takođe, namjerava i vozačima ukazati koliko je bitno da stakla na vozilu budu čista, a svjetlosni uređaji čisti i ispravno podešeni.

U saobraćajnim nesrećama u Srpskoj tokom prošle godine poginuo je 41 pješak, dok ih je 100 teže povrijeđeno.

 

Izvor: Srna

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas215
Juče595
Ove sedmice215
Ovog mjeseca10042
Ukupno1282271
ponedeljak, 18 decembar 2017 10:02

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 53 gostiju i nema prijavljenih članova