NENADU IKONIĆU IZ SPASILAČKOG KLUBA "WOLF" ORDEN VITEZA

U Sarajevu je 1. marta obilježen Svjetski dan civilne zaštite u organizaciji Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine. 

Okupljenima se obratio zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Mladen Ćavar, predsjedavajući Koordinacijskog tijela Bosne i Hercegovine za zaštitu i spašavanje, koji je naglasio da je Ministarstvo sigurnosti svjesno koliko se treba posvetiti oblasti civilne zaštite u ljudskoj i materijalnoj spremnosti, sa željom da se oblast zaštite i spašavanja, kao humanistička oblast, stavi u prioritet države i drugih institucija na nižim nivoima.

Na prijedlog Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, ICDO je dodijelio “Orden viteza” međunarodnog reda civilne zaštite Nenadu Ikoniću iz Ronilačkog sportskog kluba “Wolf” Foča za zasluge u spašavanju ljudskih života i promociju vrijednosti civilne zaštite.

Obilježavanje ovog dana uvedeno je odlukom Generalne skupštine Međunarodne organizacije civilne odbrane (ICDO) 1990. godine, čime se obilježava stupanje na snagu Ustava Međunarodne organizacije civilne odbrane 1972. godine.

 

Izvor: http://www.bhrt.ba/

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas216
Juče595
Ove sedmice216
Ovog mjeseca10043
Ukupno1282272
ponedeljak, 18 decembar 2017 10:06

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 91 gostiju i nema prijavljenih članova