GSS IZVEO POKAZNU VJEŽBU SPASAVANJA U ZIMSKIM USLOVIMA

Autor: Redakcija

Pripadnici Gorske službe spašavanja (GSS) iz  Foče danas su  održali pokaznu vježbu spašavanje u zimskim uslovima. Obrađena je tema traženja, i pronalaska povrijeđenog, medicinsko zbrinjavanje povrede i prevoz povrijeđenog. U vježbi je učestvovalo 12 pripadnika GSS-a.

Iz Gorske službe spašavanja su izrazili zadovoljstvo zbog, kako kažu, odlično odrađene vježbe i istakli da je neophodno izvoditi vježbe spašavanja ugroženih s ciljem što spremnijeg reagovanja ukoliko dođe do neželjenih situacija, te dodali da su primjeri nesreća na planinama u BiH  veoma rijetki u odnosu na alpske zemlje, ali da bi spasilački timovi brzo i uspješno odreagovali i u takvim situacijama.

 

 

Dio vježbe bio je posvećen pravljenju improvizovanih sidrišta u snijegu i korišćenju prirodnih sidrišta za postavljanje instalacija za spuštanje i izvlačenje povređenog pomoću formacijskog nosila UT 2000.

 

Prema godišnjem planu aktivnosti GSS RS, kao dio njihove obuke i treninga, redovno se održavaju vježbe posvećene ovoj tematici. 

 

Gorska služba spašavanja i u budućnosti planira organizovati slične vježbe s ciljem što bolje pripremljenosti svojih pripadnika, za situacije koje niko ne priželjkuje - poručuju iz GSS-a Foča.

 

 
Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas667
Juče714
Ove sedmice1381
Ovog mjeseca13316
Ukupno1208055
utorak, 22 avgust 2017 22:16

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 18 gostiju i nema prijavljenih članova