MLADI IZ FOČE ORGANIZUJU OMLADINSKI KREATIVNI DAN

 
Grupa mladih kreativnih ljudi iz Foče za 12. april zakazala je organizaciju Omladinskog kreativnog dana. Radi se o aktivnosti koja se provodi kroz projekat E761 - Susretanja, koji provodi Omladinska informativna agencija iz Sarajeva i Academica iz Beograda, u 11 gradova iz Bosne i Hercegovine i  Srbije. Projekat finansira Evropska Unija kroz program međugranične saradnje ove dvije države.

 
Cilj organizacije "OK dana" jeste promocija kreativnog stvaralaštva mladih ljudi, i zagovaranje kod lokalnih vlasti da se više ulaže u omladinski kreativni sektor.
 
Tokom "OK dana" predstaviće se mladi fočanski umjetnici, slikari, muzičari, plesači, glumci i ostali, koji će svoj talenat javno promovisati na Trgu Kralja Petra u Foči.
 
U organizaciju Omladinskog kreativnog dana u Foči uključeni su aktivisti Omladinskog pokreta i Asocijacije mladih, kao i članovi raznih sekcija iz osnovnih i srednje škole, kao i Savjet učenika Srednjoškolskog centra. 
 
-Više detalja očekujte u narednim danima, kada će biti poznato više detalja o samom događaju - poručuju iz organizacionog odbora "OK dana".
 
 
 
Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas200
Juče536
Ove sedmice200
Ovog mjeseca5934
Ukupno1278163
ponedeljak, 11 decembar 2017 10:17

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 77 gostiju i nema prijavljenih članova