PREKO 300 MLADIH DANAS JE U ORGANIZACIJI OMLADINSKOG POKRETA UPALILO SVIJEĆE ZA POKOJ DUŠE TRAGIČNO NASTRADALE SOFIJE VUKADIN I IZ FOČE POSLALO PORUKU

   STOP NASILJU NAD MLADIMA

Danas u podne Trg Kralja Petra u Foči bio je ispunjen mladim ljudima. Na žalost, bez osmijeha. Povod za okupljanje, koje je inicirao Omladinski pokret Foča, bila je tragična smrt 17- godišnje Sofije Vukadin koja je ubijena u nedelju u Palama. Preko 300 mladića i djevojaka upalilo je svijece za pokoj duše nastradale i iz našeg grada poslalo poruku STOP NASILJU NAD MLADIMA.

Tišina i muk na centralnom trgu u Foči. Bez riječi su se pred Sofijinom slikom, u koloni, smjenjivali sportisti, sportski radnici, članovi KUD-ova, srednjoškolci i mnogi drugi…Opraštali su se od djevojke čiji je život prekinut u cvijetu mladosti, život koji je tek trebalo da živi.

- Na ovaj način htjeli smo prije svega da pružimo podršku građanima Pala, jer smo i mi prije nesto više od godinu dana imali sličnu situaciju u kojoj je nastradao Vladimir Subotić.  Naš cilj je da ukažemo na problem maloljetničke delikvencije. Želimo da skrenemo pažnju Stanici policije Foča da se povede više računa o djeci koja još nemaju 18 godina a ostaju do kasno u gradu u alkoholisanom stanju. Smatramo da ovim problemom ozbiljnije treba da se pozabavi Ministarstvo unutrašnjih poslova RS. Ne samo da trebaju, nego moraju, jer sutra, ako se nešto ne promijeni svi mi možemo biti – Sofija – kaže predsednik Omladinskog pokreta, Mladen Mandić.

Jedan mladi život je ugašen na najsvirepiji nacin. Krivci će, nadamo se biti adekvatno kažnjeni, ali to Sofiju, kao i druge mlade ljude koji su nastradali na sličan način nikada nece vratiti. Nadamo se da će smrt nesrećne djevojke u nedelju biti poslednji alarm nadležnima i da će se vec jednom,konačno nešto uraditi po pitanju maloljetničke delikvencije ne samo u našem gradu, u regioni, vec u cijeloj Republici. Zakoni postoje, ali evidentno je da se ne poštuju, jer sve je češća pojava vidjeti maloljetno lice u alkoholisanom stanju, ili pod narkoticama u sred noći. Na žalost, sve je veći broj i onih koji nose vatreno oružje.

Omladinski pokret Foča jos jednom apeluje na sve nadležne da se ozbiljno pozabave ovim problemom, da se više nikada nigdje ne bi ponovila nedeljna tužna noc u Palama.

Sofija počivaj u miru !

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas9
Juče370
Ove sedmice3448
Ovog mjeseca12930
Ukupno1318924
nedelja, 25 februar 2018 00:58

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 98 gostiju i nema prijavljenih članova