OMLADINCI U SUBOTU NA TJENTIŠTU UZ KOTLIĆE OBILJEŽAVAJU MEĐUNARODNI DAN MLADIH

Omladinski pokret Foča i ove godine obilježava 12. avgust Međunarodni dan mladih. Tom prilikom biće organizovana manifestacija "Tri kotlića" koja ima za cilj promociju prirodnih ljepota, šuma, rijeka, planina ali i turističke ponude opštine Foča. Manifestacija će se održati u Nacionalnom parku "Sutjeska" na Tjentištu, pored novog restorana "Komlen".

-Naša organizacija tradicionalno obilježava Međunarodni dan mladih, a ove godine smo odlučili da organizujemo druženje uz spremanje kotlića u neponovljivom ambijentu Nacionalnog parka "Sutjeska". S obzirom na do sada pristigle prijave, predviđamo učešće desetak ekipa koje će pripremati planinarski pasulj, lovački gulaš i riblju čorbu. Koristim se ovom prilikom da pozovem sve zainteresovane da nam se pridruže u subotu na Tjentištu, da zajedno obilježimo Međunarodni dan mladih i da našu opštinu predstavimo u najboljem svjetlu. Još bih da dodam da dugujemo veliku zahvalnost Nacionalnom parku "Sutjeska" i kafe piceriji "Mocart" koji su sponzori manifestacije - izjavio je Mladen Mandić, predsjednik Omladinskog pokreta Foča.

Manifestacija počinje u 12 časova a degustacija kotlića zakazana je za 16 časova.

Odluka o obilježavanju Međunarodnog dana mladih donesena je u prošlom vijeku ali ne tako davne 1999. godine. Dana 17. decembra Generalna skupština Ujedinjenih naroda u svojoj rezoluciji je prihvatila preporuku Svjetske konferencije ministara za mlade da se 12. avgust biti proglasi Međunarodnim danom mladih.

POKUŠALI DA OBIJU MAGACINSKA VRATA APOTEKE U FOČI

Policijskoj stanici Foča, 07. decembra 2016. godine, prijavljno je da je u toku noći nepoznato lice ili više njih pokušalo da obije magacinska vrata apoteke koja se nalazi u Ulici Kralja Petra u Foči.

policija grb

Opširnije...

KAKO JE PRVI MINISTAR FINANSIJA NEZAVISNE LETONIJE VJEČNO POČIVALIŠTE NAŠAO U FOČI

Pojavio se iznenada u proljeće 1935. godine s brojnim koferima i skupocjenim ribolovačkim priborom kakvog niko do tada u gradu na ušću Ćehotine u Drinu nije vidio. Od jutra do mraka pecao je ribu na Drini, a, nakon smrti u sanatoriju Pantović u Beogradu, ostavio je oporuku da ga sahrane u Foči.

Opširnije...

VEČERAS PROJEKCIJA DOKUMENTARNOG FILMA O AUTIZMU "SAMI"

Dokumentarni film o autizmu, pod nazivom “Sami”, autora i reditelja jereja Željka Gardovića, biće prikazan večeras na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu “Sveti Vasilije Ostroški”.

Opširnije...

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas337
Juče499
Ove sedmice337
Ovog mjeseca11240
Ukupno1300930
ponedeljak, 22 januar 2018 17:25

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 12 gostiju i nema prijavljenih članova