OMLADINSKI POKRET FOČA POKRENUO HUMANITARNU AKCIJU ZA POMOĆ SEDAMDESETŠESTOGODIŠNJOJ DARINKI STANOJEVIĆ IZ FOČE

Sedamdesetšestogodišnja starica iz Foče, Darinka Stanojević, raseljeno je lice koje trenutno boravi u mjesnoj zajednici Brod na Drini u Foči. To je njeno sedmo mjesto boravka od 1992. godine. 

-Malo je reći da baka Darinka boravi u nehumanim uslovima. Ona živi u trošnoj baraci između vlažnih zidova, bez toaleta, šporeta, spava na trošnom krevetu, a loše instalacije prijete da izazovu spoj i da se baraka zapali. Omladinski pokret Foča je pokrenuo humanitarnu akciju kojom se planira nabavka šporeta na drva, odjeća, obuća i posteljina čime će se barem malo olakšati ovoj nesretnoj starici - izjavio je Mladen Mandić, predsjednik Omladinskog pokreta Foča i dodao da svi zainteresovani koji žele pomoći akciju finansijski, sredstva mogu uplatiti na žiro račun Omladinskog pokreta Foča u Novoj banci 555-010-00562075-36, sa naznakom "za pomoć Darinki Stanojević".

 

Aktivisti Omladinskog pokreta posjetili su danas Darinku Stanojević i uvjerili se u kakvim nehumanim uslovima živi, uručili joj skromnu pomoć, a doktorica Olja Đokić iz Univerzitetske bolnice Foča je obavila ljekarski pregled te ustanovila da je zdravstveno stanje bake Darinka dobro s obzirom na to u kakvim uslovima živi. 

 

Budimo humani, poruka je fočanske omladine.

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas52
Juče370
Ove sedmice3491
Ovog mjeseca12973
Ukupno1318967
nedelja, 25 februar 2018 06:36

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 48 gostiju i nema prijavljenih članova