OŠ “Sveti Sava”: Reciklaža čisti okolinu i donosi zaradu

OŠ “Sveti Sava”: Reciklaža čisti okolinu i donosi zaradu

Reciklaža otpada donosi ogromne uštede, odnosno cjelokupno društvo ostvaruje neuporedivo povoljnije rezultate u potrošnji energije i  sirovina, a najveća korist je u očuvanju životne sredine-istaknuto je na okruglom stolu na temu reciklaže koji su organizovali članovi Učeničke zadruge „Mladost“ u OŠ “Sveti Sava” u okviru projekta „ZAdrugarstvo”.

Učenici su učesnicima okruglog stola prenijeli svoja iskustva tokom posjeta fabrici za reciklažu PET ambalaže u Doboju i firmi za otkup reciklažnog materijala u Goraždu, koje su nedavno obišli u okviru projektnih aktivnosti, i predložili opštinskim vlastima da se i u Foči uvede praksa separacije reciklažnog materijala na način kako to čine druge lokalne zajednice.

dsc_1133

Svi učesnici simbolično su potpisali Sporazum o saradnji kojim su se obavezali da će podržavati učenike škole u aktivnostima koje obuhvataju brigu o prirodi i životnoj sredini.

Poručili su da je je izuzetno bitna saradnja lokalne zajednice i škole u misiji očuvanja životne sredine.

dsc_1132

Okruglom stolu prisustvovali su predstavnici osnovnih škola „Husein efendija Đozo“ iz Goražda i „Ustikolina“ iz Ustikoline, predstavnici Opštine Foča, komunalne policije, preduzeća „Komunalac“ i savjetnik Ombudsmana za djecu.

Izvor: Radio Foča

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas188
Juče465
Ove sedmice653
Ovog mjeseca11556
Ukupno1301246
utorak, 23 januar 2018 08:55

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 19 gostiju i nema prijavljenih članova