OMLADINCI U SUBOTU NA TJENTIŠTU UZ KOTLIĆE OBILJEŽAVAJU MEĐUNARODNI DAN MLADIH

Omladinski pokret Foča i ove godine obilježava 12. avgust Međunarodni dan mladih. Tom prilikom biće organizovana manifestacija "Tri kotlića" koja ima za cilj promociju prirodnih ljepota, šuma, rijeka, planina ali i turističke ponude opštine Foča. Manifestacija će se održati u Nacionalnom parku "Sutjeska" na Tjentištu, pored novog restorana "Komlen".

-Naša organizacija tradicionalno obilježava Međunarodni dan mladih, a ove godine smo odlučili da organizujemo druženje uz spremanje kotlića u neponovljivom ambijentu Nacionalnog parka "Sutjeska". S obzirom na do sada pristigle prijave, predviđamo učešće desetak ekipa koje će pripremati planinarski pasulj, lovački gulaš i riblju čorbu. Koristim se ovom prilikom da pozovem sve zainteresovane da nam se pridruže u subotu na Tjentištu, da zajedno obilježimo Međunarodni dan mladih i da našu opštinu predstavimo u najboljem svjetlu. Još bih da dodam da dugujemo veliku zahvalnost Nacionalnom parku "Sutjeska" i kafe piceriji "Mocart" koji su sponzori manifestacije - izjavio je Mladen Mandić, predsjednik Omladinskog pokreta Foča.

Manifestacija počinje u 12 časova a degustacija kotlića zakazana je za 16 časova.

Odluka o obilježavanju Međunarodnog dana mladih donesena je u prošlom vijeku ali ne tako davne 1999. godine. Dana 17. decembra Generalna skupština Ujedinjenih naroda u svojoj rezoluciji je prihvatila preporuku Svjetske konferencije ministara za mlade da se 12. avgust biti proglasi Međunarodnim danom mladih.

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas337
Juče499
Ove sedmice337
Ovog mjeseca11240
Ukupno1300930
ponedeljak, 22 januar 2018 17:25

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 15 gostiju i nema prijavljenih članova