LEKCIJE IZ LOKAL–PATRIOTIZMA (VII DIO)

Malo, malo - pa zemljotres u Plužinama. Ono, zatrese se peti sprat Ribarske i pola Plavog nebodera. Nije ti svejedno, priznaj! Pred očima ti prolaze slike Haitija, Banjaluke i postkomunističke Tirane. Da te utješim... nije to ništa. Zamisli šta bi se tek desilo ako bi, ne daj Bože, epicentar sledećeg drmoguza bio malo istočnije. Tačnije, par kilometara sjeveroistočno, u pravcu brane HE Mratinje...

Naša dužnost je da te podučimo o načinu dočeka i preživljavanja velikog vodenog talasa koji će se kad-tad izliti iz vještačkog jezera i potopiti sve, od Opštine do Bogoslovije. Njegova razorna snaga će biti dovoljna da uništi svaki trag napredne fočanske civilizacije, izuzev turističkog murala na ulazu u grad i Gogove teretane. Pusti ti te priče "rekla-kazala", o načinu na koji je brana projektovana i sili koju može da drži na svojim plećima. Sve su to teorije zavjere, fabrikovane u judeo-masonsko-vatikanskim katakombama, nastanjenim nindža-kornjačama, čiji je konačni cilj da te DOČEKAJU NESPREMNOG. Evo ti par savjeta, da bi izbjegao belaj i bio nastavljač presvjetle fočanske kulture:

 

-Otiđi na rafting i izaberi najgoreg skipera. Dobar trening je pola uspjeha.

 

-Kupi kuću na vr' Ćerezluka. Ako si kreditno nesposoban, nabavi šator iz Konzuma i sa svojom porodicom svakodnevno ispred zgrade vježbaj njegovo postavljanje, sve do Sudnjeg dana.

 

-Utripuj se da sutra ideš na more i opremi se sa nekoliko dušeka, šlaufa, mišića, jastuka i ostale naduvavajuće opreme. Ići ćeš i na more, ali prvo moraš da preživiš.

 

-Rezerviši Novu godinu u Planinarskom, to je jedini ugostiteljski objekat na teritoriji Opštine Foča, koji će biti osposobljen za slavlje. Nema veze što će vas biti malo, važno je dobro zezati se.

 

-Pozajmi od komšije 'iljadu maraka. I probuši mu dušek. Ako si kreditno nesposoban, naravno.

 

-Pogledaj sve epizode Ber Grilsa i Mućki. "Onaj što jede go*na" i Del Boj su tvoji budući idoli i njihove načine preživljavanja ćeš morati primjenjivati u praksi.

 

-Pročitaj prethodni tekst iz ovog serijala, znalačko branje gube će ti obezbjediti večeru i učiniti te spremnim da jednog dana ponovo zidaš Ka pe dom, Fakultete i Blek end Vajt.

 

-Bavi se sportom. U zdravom tijelu je i zdrav duh. Samo najjači će opstati!

 

-Otiđi u crkvu i pomoli se Bogu. Svaka pomoć je dobrodošla, a posle katastrofe ćeš biti uskraćen za sve bogomolje i Onaj odozgo te neće moći čuti.

 

-Reci joj (mu) da je (ga) voliš. Kad talas prođe, potrebno je stvarati veliko potomstvo, koje će biti u stanju da vaskrsne Foču.

 

-Napravi barku i po uzoru na Noja je natrpaj prasićima i janjcima. Ražanj ćeš naći u šumi iznad Planinarskog.

 

-Budi dobar sa svim političkim opcijama, zlu ne trebalo.

 

-Učlani se u Omladinski pokret. Ta sekta je neuništiva.

 

Autor: Haver

 

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas161
Juče844
Ove sedmice3659
Ovog mjeseca9393
Ukupno1281622
nedelja, 17 decembar 2017 07:26

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 123 gostiju i nema prijavljenih članova