POMOZI MALOM BRACIKI DA DOBIJE PAKETIĆ - LEKCIJE IZ LOKAL-PATRIOTIZMA

Bilo je to davno, u zemlji seljaka. Mame i tate su radili u dobrim "firmama", obdaništa i škole su bili dostojni uloge koju imaju u društvu, a "Sarabon", "Zvečevo" i "Soko Štark" su dominirali u "Delikatesu", "Dragstoru" i "IPK-u". Mjesec decembar je nosio posebno mjesto u srcima dječurlije, jer smo se spremali za NOVOGODIŠNjE PAKETIĆE. Svi.

 
 
 
Danas, u zemlji gradske raje, ratnih profitera i "svakakvih ljudi" na vlasti, "nema se sredstava". Jbg, nije svako dijete imalo sreću da se rodi u kući gradske raje, ratnih profitera i "svakakvih ljudi" na vlasti, pa da ima pravo biti srećno za Novu godinu. Ili, pak, nije tako...
 
Neki likovi su ovih dana organizovali akciju koja bi imala za cilj uručenje novogodišnjeg paketića svakom klincu čiji roditelji nemaju dovoljno rapa. Mi, zajedno, možemo pobijediti svo zlo koje su nam donijele tranzicija, privatizacija i evropske integracije. Veoma je jednostavno. Poenta je u solidarnosti. U međusobnom pomaganju. U dobroti. U darežljivosti.
 
Vidi nešto bracika... Svaki put kad odvojiš za tiket - uloži u njega marku, a za drugu marku kupi neki slatkiš i stavi ga u onu kutiju u marketu "Malović", "Orfej", "Konzum", "Mocart", "Slatka kuća". Ako kupuješ "kolu" u prodavnici, uzmi onu od po litra, koji će ti đavo, litar? Pa preostalim kešom učestvuj u nečem plemenitom. Em ti je zdravije, em ispadneš lafčina. Ko zna kada će ti se opet ukazati prilika da budeš šmeker... Moraćeš čekati do dogodine i do nove akcije.
 
Dokaži gradskim guzonjama da poenta života nije u povećavanju svojih primanja, na uštrb djece i njihovih potreba. Budi drugačiji od njih. Rugaj im se u lice. Pomozi svom malom sugrađaninu. Budi Fočak. Budi čovjek! 
 
Deda Mraz će biti ponosan na tebe, a gomile obnaženih studentkinja će ti letiti u naručje. Dobro, nemoj baš da si bukvalac, ali sigurno ćeš ispasti faca. Srećna će nam biti ova nova godina, onoliko koliko uspijemo da usrećimo djece. Zapamti to.
 
Autor: Haver
Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas422
Juče454
Ove sedmice3125
Ovog mjeseca10826
Ukupno1300516
nedelja, 21 januar 2018 19:30

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 25 gostiju i nema prijavljenih članova