KOLOM PRIJATELJSTVA OTVORENI MAJSKI DANI DUHOVNOSTI I KULTURE

Kolom prijateljstva koje su odigrali dječiji ansambli KUD-a Abrašević i KUD-a Foča otvoreni su Majski dan duhovnosti u kulture u Foči.

U Gradskom pozorištu predstavili su se svi dječiji ansambli KUD-a Abrašević i KUD-a Foča, te vokalni solisti, a posebnu pažnju privukle su nove koreografije, mališana iz Foče, Sličice sa vašara i Igre iz Niša.

Kolo prijateljstva predstavlja za djecu iz oba društva prije svega sklapanje novih prijateljstva, nova putovanja i mnogo lijepog druženja. Mališani su u okviru posjete Foči obišli Gradski muzej, Nacionalni park Sutjesku i spomen kompleks Bitke na Sutjesci.

Mališani iz Kulturno umjetničkog društva Abrašević iz Šapca predstavili su se sa igrama iz Zapadne Srbije i igrama iz Levča. Nikola Stanojević umjetnički rukovodilac KUD-a Abrašević, kaže da će ovo društvo, nastaviti saradnju sa KUD-om Foča: -„Već smo se dogovorili da KUD Foča nastupa na poznatom šabačkom vašaru, tako da našu saradnju nastavljamo“ – rekao je Stanojević.

Kolo prijateljstva je projekat koji ima za cilj sklapanje jačih veza između kulturno umjetničkih društava. Prošle godine ono se igralo sa mališanima iz Kulturno-umjetničkog društva Šumadija iz Gornjeg Milanovca, a ove godine novo prijateljstvo je sklopljeno sa Kulturno-umjetničkim društvom Abrašević iz Šapca, koje broji preko 600 članova, uglavnom djece i omladine i ima tradiciju, sa tradicijom dugom 106 godina.

U okviru Majskih dana duhovnosti i kulutre KUD Foča će održati koncert 10. maja sa KUD-om Šumadija iz Gornjeg Milanovca i KUD-om Željezničar iz Podgorice. Defile gradom je u 17, a koncert u 19 časova u Gradskom pozorištu.

Izvor: Opština Foča

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas356
Juče535
Ove sedmice2439
Ovog mjeseca8173
Ukupno1280402
petak, 15 decembar 2017 15:02

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 67 gostiju i nema prijavljenih članova