PREDSTAVE ZA DJECU I ODRASLE U FOČI

SLIKA 1U Gradskom pozorištu u Foči u ponedjeljak, 20. oktobra 2014. godine, gostuju glumci iz Užica sa predstavom za djecu ”Četiri čarobne riječi” i predstavom za odrasle “Čizme u naviljcima”.

Dječija predstava biće izvedena u 13, a predstava za odrasle u 19 časova. Cijena ulaznice za obje predstave iznosi 2 KM.

 

Dječija predstava "Četiri čarobne riječi" je edukativna i interaktivna predstava.

Govori o pravim vrijednostima života, lijepom ponašanju, lijepim manirima i edukaciji djece kako da se ophode u svakodnevnim situacijama.

 

 

 

Predstava je čas bontona i kroz pregršt songova domaćih autora uključuje djecu u igru i na taj način i kroz primjere ih edukuje kako treba da se ponašaju i na koji način da koriste četiri čarobne riječi:"Molim...hvala...izvinite...izvolite...".

 

Predstava za odrasle “Čizme u naviljcima” je pastoralna komedija našeg čuvenog pisca Petra Petrovića Pecije. Na sceni u naviljcima sijena, nalaze se Ona i On. Ona, mlada žena koju je muž ostavio i otišao u Ameriku. Već dvije godine sama, bez muža i poštena, pa joj teško.

 

SLIKA 2

On, mladić sa sedamnaest godina, ali seljačko dijete, zdrav, kršan, pun snage i života još ne zna šta je žena. Ide noć...

Mlada žena koju samoća prosto ubija, kojoj je već dosadila čežnja pokušava da zagrije, raskravi mladića koji još ne zna, ne sanja šta može imati i poznati. Navodi ga svome cilju na sve moguće načine.

Ova predstava je odigrana više od tristo puta i gdje god da je igrana izazivala je salve smijeha i burne aplauze.

 

 

 

Karte se mogu kupiti u Pozorištu u petak od 10 do 15 časova i u ponedjeljak od 10 časova do početka predstave.

 

Izvor: Pozorište Foča

 

 

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas361
Juče535
Ove sedmice2444
Ovog mjeseca8178
Ukupno1280407
petak, 15 decembar 2017 15:06

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 76 gostiju i nema prijavljenih članova