PREDSTAVE ZA ODRASLE I DJECU

U Gradskom narodnom pozorištu u Foči u ponedeljak  30. marta  u 12  časova, Udruženje građana „Scena“  iz Užica izvešće  dječiju predstavu „Šta se zgodi kad se simpatija rodi“.

djecija predstava

 

Edukativna i interaktivna predstava u trajanju od 45 minuta govori o nemirnom i nestašnom dječaku, koji ne voli školu, jako je grub i ružno se ponaša, sve dok se u njegovom razredu ne pojavi nova djevojčica koja mu se jako dopadne. Šta je sve spreman da uradi i koliko je spreman da se promijeni da bi bio što bliži svojoj simpatiji, vidjećete u predstavi koja obiluje duhovitostima, primjerima lijepog ponašanja, uči nas pravim vrijednostima života i promoviše školu i učenje.

 

 

Cijena karte: 2 KM.

 

 

 

 

 

 

 

U utorak 31. marta publici će se predstaviti Narodno pozorište iz Užica sa predstavom “ODUMIRANJE MEĐEDA”.

Predstava je urađena po tekstu Branka Ćopića, a u režiji Nemanje Rankovića. Premijerno je izvedena 25. februara u Užicu.

 

578573 odumiranje-medjeda-1-foto-v-lojanica ffKroz cijelu karijeru, Ćopić je s duhom kritikovao anomalije i negativne pojave u društvu, a njegova satira danas se čini aktuelnijom nego ikad. Živopisni likovi, pravi ćopićevski, iščašeni i pomjereni, a opet tako prepoznatljivi luduju po stranicama ovog komada. Komičnost se u drami pažljivo gradi kroz dva paralelna zapleta: dok sa jedne strane lokalni činovnici pokušavaju da okrive medvjeda za opštinsku kasu koju su sami opustošili, sa druge se spremaju izbori za narodnog poslanika na kojima se sukobljavaju stare i mlade snage. Kroz komad defiluje sve ono što prepoznajemo iz našeg svakodnevnog života: partijski poslušnici i “preletači” sukob roditelja i djece, mito i korupcija, senzacionalistička štampa … 

Karte, po cijeni 3 KM,  mogu se kupiti svakog radnog dana od 8 -15 časova i sat vremena prije početka predstave. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas147
Juče465
Ove sedmice612
Ovog mjeseca11515
Ukupno1301205
utorak, 23 januar 2018 07:00

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 10 gostiju i nema prijavljenih članova