UŽIČANI ODIGRALI "ODUMIRANJE MEĐEDA" U FOČI

Na sceni Gradskog pozorišta u Foči sinoć je izvedena predstava „Odumiranje međeda“ Narodnog pozorišta Užice. Ova komedija rađena je po istoimenom tekstu dramskog prvenca Branka Ćopića, u adaptaciji Olge Dimitrijević, a u režiji Nemanje Rankovića.

DSC00954„Odigrali smo  večeras nešto što je blisko prostorima bivše Jugoslavije, a rekao bih posebno blisko Republici Srpskoj i Srbiji ovog trenutka. Sadržina ovog  teksta je potkupljivanje i korišćenje svojih položaja zarad  ličnog bogaćenja.“, kaže Slobodan Ljubičić, prvak Drame Narodnog pozorišta Užice. Dodaje da je Ćopić, poslije pisanja ovog komada, skinut sa liste miljenika ondašnje vlasti.

“Svaki put kad se promijeni vlast ona izbaci neke anominuse koji nisu zaslužili da budu na mestu na kome jesu. Dakle, takav je i ovaj Lako koga ja igram, a koji je predsjednik mjesne zajednice i koji pokušava da na fini i jedan naivan način nešto prigrabi za sebe, ali je ipak prigrabio“, ističe Ljubičić.

U „Odumiranju međeda“, osim Ljubičića, igraju Momčilo Murić, Ivana Pavićević Lazić, Bojana Zečević, Biljana Zdravković, Vahidin Prelić, Svetislav Jelisavčić i Nemanja Hadži Jovanović. Oni su uz razigrani užički ansambl na scenu iznijeli dvije priče - jednu u kojoj medvjed treba da bude krivac za opustošenu kasu, i drugu- izbore za poslanika, vremenski smještene u brda Zapadne Srbije sedamdesetih godina.

Bitan dio predstave su svakako i kostimi Snežane Kovačević, scenografija Marijane Zorzić Petrović i muzika Miroljuba Aranđelovića Rasinskog.

 

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas354
Juče535
Ove sedmice2437
Ovog mjeseca8171
Ukupno1280400
petak, 15 decembar 2017 14:58

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 52 gostiju i nema prijavljenih članova