AMATERSKO POZORIŠTE IZ FOČE SPREMA "OBIČNU BAJKU"

Na sceni Gradskog narodnog pozorišta u Foči počele su pripreme za Dječiju predstavu „Obična bajka“ koju će izvesti lokalno Amatersko pozorište.

Predstava je okupila učenike Dramske sekcije Sredonjoškolskog centra i učenike OŠ „Veselin Masleša“, na čelu sa Brankom Grujičić, profesorkom srpskog jezika i književnosti i učiteljicom Milenom Vuković.

„Iz Srednjoškolskog centra u predstavi učestvuju učenici koji rade u okviru Dramskesekcije, s tim što su neki učenici već imali prilike da nastupe na lokalnim školskim manifestacijama“, kaže Branka Grujičić. Dodaje da članovi Dramske sekcije, koja okuplja dvadesetak članova, uporedo sa ovom, spremaju i predstavu „Lajanje na zvezde“.

„Običnom bajkom“ ponovo je obnovljen rad Amaterskog pozorišta koje postoji od 2007. godine.

„Amatersko pozorište je od svog osnivanja radilo sa prekidima, tako da smo se ove godine ponovo oformili. Nadamo se da ćemo Amatersko pozorište podići na stabilnije noge jer će time biti i veći broj zainteresovanih za amatersku glumu“, smatra Grujičićeva.

Predstava je namijenjena učenicima nižih razreda osnovne škole, a njena premijera planirana je početkom juna, prije početka školskog raspusta.

Milena Vuković, vođa Dramske sekcije nižih razreda OŠ „Veselin Masleša“ kaže da se u „Običnoj bajci“ pojavljuju svima znani likovi kao što su Crvenkapa, i Ivica i Marica.

„U 'Običnoj bajci' imamo uvezane likove iz naših poznatih bajki u modernijoj verziji, s tim što je akcenat dat na ekologiju i zaštitu prirode, a to je sve uvezano u jednu cjelinu“, ističe Vukovićeva.

 

Gradsko narodno pozorište Foča

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas361
Juče535
Ove sedmice2444
Ovog mjeseca8178
Ukupno1280407
petak, 15 decembar 2017 15:09

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 77 gostiju i nema prijavljenih članova