OTVORENA IZLOŽBA "DISKRECIJA"

U galeriji Muzeja Stare Hercegovine u Foči sinoć je otvorena prva samostalna izložba slika i crteža pod nazivom „Diskrecija“, čiji su autori Danijela Pajović i Milica Tresač iz Čačka. Riječ je o studentkinjama Fakulteta primjenjenih umjetnosti u Beogradu, koje su do sada zajedno izlagale sa Umjetničkom školom.


Ove mlade umjetnice su kroz svoje radove pokazale kako su, u skladu sa njihovim ličnostima, eksperimentisale sa različitim materijalima, tehnikama i tematikama.
„Oduvek su me privlačili insekti pošto su jako zanimljivi zbog formi i teksture jer kad se uvećaju pod staklom teksura je dosta različita, neki su jako mekani a neki tvrdi i onda se mogu poistovećivati sa nekim drugim oblicima iz prirode“, objašnjava Milica Tresač. Dodaje da su njeni crteži rađeni sa iglom i koncem, dok su drugi radovi mješavina kolaža i otisaka miljea koje je umakala u akril.
Danijela Pajović ističe da je njena tematika najintimniji dio svake stambene i javne arhitekture, a to je kupatilo.
„To me privuklo iz razloga što tu ima najviše prostora za razmišljanje, a bavila sam se isključivo time svedenim koloritom i jasnim crtežom“, ističe Pajovićeva.

 

Direktorica Muzeja Branka Dragičević kazala je da joj drago što su joj se ove umjetnice obratile sa zahtjevom da im ustupe galeriju za njihovu izlozbu.


"Nama je želja, a i obaveza, da pomažemo talentovane umjetnike iz našeg grada i okruženja, i tako promovišemo njihov rad kao i rad svih onih koji se bave kulturom i umjetnošću", istakla je Dragičevićeva.


Izložba će biti postavljena do 28. aprila, a svi zainteresovani mogu je pogledati radnim danima od 7 do 15 časova.

 

Izvor: Muzej Stara Hercegovina

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas361
Juče535
Ove sedmice2444
Ovog mjeseca8178
Ukupno1280407
petak, 15 decembar 2017 15:07

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 78 gostiju i nema prijavljenih članova