PREMIJERA PREDSTAVE "JAZAVAC PRED SUDOM"

Na sceni Gradskog narodnog pozorišta u nedjelju, 24. maja u 19 časova, članovi  Dramske sekcije Srednjoškolskog centra iz Foče premijerno će izvesti predstavu „Jazavac pred sudom“, baziranu na istoimenom dramskom tekstu Petra Kočića.

Profesorka srpskog jezika i književnosti Slavica Filipović, režiser i scenograf ovog komada, ističe da je predstava “Jazavac pred sudom” dramatizacija književnog djela koje je u sastavu obavezne lektire u srednjim školama, te da će se njegovim izvođenjem đacima i publici približiti neka od najvažnijih djela srpske i svjetske književnosti.

“Ovo je treća predstava koju radimo ove školske godine. Ideja za ‘Jazavca pred sudom’ nastala je tako što smo ovo Kočićevo djelo radili ove godine po planu i programu, što je djecu zainteresovalo te su izrazili želju da bi voljeli to da spremaju. Malo smo se dvoumili između ‘Gospođe ministarke’ Branislava Nušića ali zbog scene, jer nam je ovo jednostavnije, izabrali smo ‘Jazavca pred sudom’”, naglašava Filipovićeva.

“Jazavac pred sudom” je klasik srpske književnosti i jedno od najčešće izvođenih pozorišnih komada u zemljama bivše Jugoslavije, a David Štrbac, glavni Kočićev junak, postao je simbol prkosa i otpora malog čovjeka prema represivnom sistemu.

Ulaznica košta 1KM, a karte se mogu kupiti u Pozorištu sutra(subota) od 10 do 18 časova, i u nedjelju 15-19 časova.

Izvor: Muzej Stare Hercegovine

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas361
Juče535
Ove sedmice2444
Ovog mjeseca8178
Ukupno1280407
petak, 15 decembar 2017 15:09

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 78 gostiju i nema prijavljenih članova