IZVEDENA DJEČJA PREDSTAVA „TRTICA RAJSKE PTICE“

Glumci Narodnog pozorišta Užice izveli su danas u Gradskom narodnom pozorištu dječju predstavu „Trtica rajske ptice“, po tekstu Branka Dimitrijevića Bahusa, a u režiji Nikole Zavišića iz Beograda koji potpisuje i scenografiju. Riječ je o višestruko nagrađivanoj komediji u kojoj su, u dva izvođenja, uživali učenici nižih razreda osnovnih škola “Veselin Masleša” i “Sveti Sava”, kao i mališani Dječjeg vrtića “Čika Jova Zmaj” i Centra za igru i druženje sa djecom “Klincograd”.

“Fočanska publika je bila sjajna, divno su reagovali, uživali smo igrajući za njih. Možda su bili za nijansu mlađi nego što problematika ove predstave nosi sa sobom, mada su jako zrelo reagovali za svoje godine”, kaže glumac Igor Borojević, koji u predstavi igra gavrana Gavra. Dodaje da radnja predstave počinje jedne nestašne noći kada kapetan Crna Brada gubi svoj brod na kocki. Odatle kreće problematika kako taj brod vratiti i na koji način.

Glumac Goran Šmakić kaže da je ova predstava na repertoaru užičkog pozorišta skoro osam godina, te da je najveći uspjeh postigla na Internacionalnom festivalu dječjeg pozorišta u Kotoru gdje je osvojila nagrade za najbolju glumačku ulogu, režiju i tekst. Dodaje da je “Trtica rajske ptice” zapravo priča o drugarstvu, koja djeci daje pozitivne primjere: bolje obratiti malo pažnje na higijenu, nego se stalno češati; bolje je manje lagati, jer se tako manje upada u neprilike...

“Imali smo divnu komunikaciju sa fočanskim mališanima, bili su razigrani i pažljivi kada treba, učestvovali su kada treba i zaista smo jako zadovoljni”, ističe Šmakić. On u predstavi igra glavnu ulogu kapetana Crna Brada, koga u brojnim avanturama prate razmaženi Serž (Nemanja Jovanović) i Koni Brogonia, bivša nastavnica matematike koju glumi Bojana Zečević.

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas353
Juče535
Ove sedmice2436
Ovog mjeseca8170
Ukupno1280399
petak, 15 decembar 2017 14:54

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 40 gostiju i nema prijavljenih članova