Održan koncert solo pjevanja Aleksandre Komlenović “Pjesmom kroz Evropu“

Koncert solo pjevanja Aleksandre Komlenović uz klavirsku pratnju Veljka Mastila održan je sinoć u dvorištu Muzeja Stare Hercegovine.

Koncert koji nosi naziv „Pjesmom kroz Evropu“ Komlenovićeva je izvela prvi put pred fočanskom publikom, a predstavila se solo pjesmama kompozitora klasične muzike i to na francuskom jeziku, italijanskom, njemačkom, češkom, ruskom, portugalskom, engleskom i srpskom jeziku. Gosti koncerta bile su učenice Srednje muzičke škole iz Istočnog Sarajeva Milica Ivanović i Branka Drakul.
Brojna publika uživala je u kompozicijama klasičnih kompozitora od Dvoržaka, Forea, Šuberta, Lobosa, Griga, Štrausa i Čajkovskog do domaćih kompozitora Josipa Hacea i Davorina Jenka. U drugom dijelu koncerta Komlenovićeva se predstavila operom „Summertime“ Džordža Geršvina, kompozicijom “Memory“ iz mjuzikla „Mačke“ Lojda Vebera, te pjesmama „Somewhere over the rainbow“ iz filma „Čarobnjak iz Oza“ i „La vie en rose“ od Edit Pjaf.
„Ja sam stvarno prezadovoljna jer mislim da smo uspjeli da prenesemo emociju na publiku. Sada planiram da koncert koji smo večeras izveli ovde prvi put predstavimo i u drugim obližnjim gradovima, nakon čega planiram uvesti novi program za scenu“, izjavila je Komlenovićeva.
Radenka Srndović, zamjenik načelnika opštine Foča, kazala je da naša publika treba više ovakvih koncerata, te da talenat naše sugrađanke treba biti pokazan i u drugim gradovima.
„Ovo je fantastično, nešto što treba čuti. Ono što bih poželjela Aleksandri, našoj vrhunskoj umjetnici, uz svo uvažavanje naše publike koja je divna i koja je večeras nagradila Aleksandru aplauzima, jeste da ovaj koncer izvede i u Banjaluci, i u Beogradu, i u Beču, jer šteta je da i šira publika ovo ne čuje“, naglasila je Srndovićeva.
Aleksandra Komlenović svoju muzičku karijeru započela je u Osnovnoj muzičkoj školi u Foči na odsjeku za klavir, nakon čega se usavršavala na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu na odsjeku za solo pjevanje, a potom i na master studijama gdje je stekla zvanje mastera solo pjevanja. Trenutno vodi Školu pjevanja koju pohađa 14 učenika, a koja ima pet nivoa.
Organizatori ovog koncerta na otvorenom bili su Muzej Stare Hercegovine i Centar za kulturu i informisanje.

Izvor: Muzej Stara hercegovina

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas354
Juče535
Ove sedmice2437
Ovog mjeseca8171
Ukupno1280400
petak, 15 decembar 2017 14:59

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 55 gostiju i nema prijavljenih članova