KOMEDIJA "MARATONCI TRČE POČASNI KRUG"

maratonci1

Na repertoaru Gradskog narodnog pozorišta u srijedu, 4. novembra, je predstava “Maratonci trče počasni krug” u izvođenju glumaca Studentskog pozorišta Pale. Riječ je o komediji rađenoj po tekstu Dušana Kovačevića, a u adaptaciji režiserskog para Jovane i Nemanje Kostić.

Komad je pozorišna adaptacija kultnog filmskog scenarija, sa ženskom postavkom glavnih likova koja kroz tekstualno-muzičku sintezu daje ovoj verziji jednu novu dimenziju. Premijerno je izveden 25. juna 2015.  godine na Palama i dosad je gostovao na dva festivala: “Kestenburg” u Banja Luci i na “Modriča fest 2015.” gdje su osvojili nagradu žirija za najbolju predstavu, nagradu za najbolju režiju, kao i nagradu za najbolju žensku ulogu.

maratonci1

Glumačku ekipu čine: Vanja Maletić, Jovana Kostić, Svjetlana Lizdek, Tanja Kenjić, Ljubica Čvoro, Mirjana Ilić, Marija Šuković, Tamara Trgovčević, Mia Rajković, Boško Krljaš i Veljko Đoković.

Predstava počinje u 19 časova. Ulaznice po cijeni od tri KM prodaju se svakog radnog rada do 15 časova i sat vremena prije početka predstave.

Studentsko pozorište Pale djeluje pri Kulturnom centru Pale, a mladim glumcima od velikog značaja je saradnja sa profesorima i studentima Odsjeka za opštu književnost i teatrologiju na Filozofskom fakultetu u Palama, koja se pokazala kao veoma korisna u vidu profesionalnijih i kvalitetnijih pozorišnih predstava.

Izvor: Muzej Stare Hercegovine

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas361
Juče535
Ove sedmice2444
Ovog mjeseca8178
Ukupno1280407
petak, 15 decembar 2017 15:06

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 77 gostiju i nema prijavljenih članova