Premijera predstave „E, baš postoji Deda Mraz“

Premijera predstave „E, baš postoji Deda Mraz“

„Amatersko pozorište Foča“ izvešće u Gradskom narodnom pozorištu u Foči, u četvrtak 24. decembra, u 18,00 časova, premijeru dječije predstave „E, baš postoji Deda Mraz“. Predstava je rađena po istoimenom tekstu poznatog Višegrađanina  Sava Škobića, koji iza sebe ima više od pola vijeka scenskog i književnog stvaralaštva. Tekst je preuzet iz njegove zbirke pozorišnih predstava za djecu „Gadan virus štrumpfitis“, u adaptaciji i režiji profesora srpskog jezika i književnosti Branke Grujičić i profesora razredne nastave Milene Vuković.

Najnovija predstava „Amaterskog pozorišta Foča“ obiluje pjesmama i likovima iz poznatih bajki i školskih lektira, a igraju ih: Matija Dostić (Deda Mraz), Ivona Mojović (Baka iz „Snježna kraljica“), Miloš Rašević (Manđafoko-direktor cirkusa iz „Pinokio“), Ana Radović (Arijel iz „Mala sirena“), Dragana Drakul (vila Sunčica iz „Uspavana ljepotica“), Nataša Mijović (Pipi Duga Čarapa), Anja Starović (djevojčica Saška) i Petar Čančar (njen brat Loša). Scenografiju je osmislila Ivana Mimić, koja je radila i na izradi kostima u timu sa B.Grujičić i M.Vuković.

Komad je namijenjen djeci predškolskog uzrasta i učenicima nižih razreda, koji će u ovom duhovitom i interaktivnom djelu imati priliku da vide Deda Mraza kamufliranog u trgovačkog putnika, dok su ostali likovi podijeljeni oko mišljenja da li on postoji ili ne.

Iz Gradskog pozorišta pozivaju djecu da dođu na predstavu i tako podrže naše osnovce koji igraju u predstavi. Cijena ulaznice je 1,00 KM.

Istog dana predstava će u dva termina biti izvedena i pred mališanima Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ i školarcima OŠ“Veselin Masleša“ u 12 časova, i u 13:30 časova za djecu iz OŠ „Sveti Sava“ i Igraonice „Klincograd“. Pozorište je i ovaj put obezbjedilo besplatane karte za djecu iz Centra za mentalno zdravlje i UG “Tračak nade”.

Izvor: Radio Foča

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas352
Juče535
Ove sedmice2435
Ovog mjeseca8169
Ukupno1280398
petak, 15 decembar 2017 14:51

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 27 gostiju i nema prijavljenih članova