Monodrama „Serasker“ u nedjelju veče u Pozorištu

unnamed (1)Na sceni Gradskog narodnog pozorišta u Foči u nedjelju veče (14. avgust) biće odigrana monodrama „Serasker“ po tekstu Branka Brđanina Bajovića, u režiji i izvođenju Mladena Kokošara, diplomiranog komparativiste i teatrologa. Tekst je napisan po motivima romana Ive Andrića „Omer paša Latas“, a komad je premijerno izveden krajem marta 2014. godine u Filozofskom fakultetu na Palama.

Naš sugrađanin Mladen Kokošar, koji je obrazovanje nastavio na master studijama Pozorišne režije u Sankt Peterburgu u Rusiji, kaže da se radi o njegovompetom izvođenju pomenute monodrame na scenama u Republici Srpskoj. Dodaje da je „Serasker“ ujedno i komedija i tragedija.

„Komedija na ravni zapleta u odnosima ljudi u Bosni, ispričana kroz sliku i priliku samog Omera paše, a tragedija u sferama unutrašnjeg sagorijevanja duše, ne samo čovjeka iz Bosne, nego čovjeka uopšte. Zato je Serasker univerzalna priča vrijedna čitanja i gledanja“, poručuje Kokošar.

Predstava počinje u 19 časova. Cijena karte iznosi 3KM, a mogu se kupiti radnim danima 7-15 časova, subotom 10-18, kao i sat vremena prije početka predstave.

Izvor: Pozorište 

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas356
Juče535
Ove sedmice2439
Ovog mjeseca8173
Ukupno1280402
petak, 15 decembar 2017 15:02

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 65 gostiju i nema prijavljenih članova