U UTORAK OTVARANJE IZLOŽBE FOTOGRAFIJA "PRUŽIMO IM RUKU"

U Muzeju Stare Hercegovine u utorak, 1. novembra, biće otvorena izložba „Pružimo im ruku“, autora Saše Savovića, koju čini foto dokumentacija KK „IKAR“ iz Gornjeg Milanovca. Izložba svjedoči o radu košarkaške grupe koju čine djeca sa posebnim potrebama, sa kojima šest godina volonterski radi košarkaški trener Predrag Begenišić, porijeklom iz Foče.

pružimo ruku izložba

„Pošto je ovo moj autohtoni program, bila mi je želja da izložba dođe u Foču jer je to grad iz kog sam ponikao, gdje sam rođen i gdje sam počeo svoje prve sportske dane“, kaže Predrag Begenišić, te dodaje da sa dvadeset i osmoro djece, u klubu radi još petoro entuzijasta čija je profesija vezana za rad sa djecom sa posebnim potrebama: pedagog, defektolog, viši fizioterapeut, psiholog i košarkaški trener.

„Program je sportskog karaktera gdje primjenjujući košarku kao srestvo, a ne kao cilj, pomažemo mališanima koji kroz život ne mogu sami“, pojasnio je Begenišić.

Program košarkaškog kluba IKAR, pod sloganom I-igra i inteligencija, K-košarka i kreativnost, A-akcija i ambicija i R-rad i radost, uspješno se realizuje već šest godina, i jedini je ovakve vrste u Srbiji i šire, te postaje uzor za brigu o djeci sa posebnim potrebama i u mnogo razvijenijim zemljama.

Izložba je krajem septembra mjeseca bila otvorena u Muzeju rudničko-takovskog kraja, a nakon Foče, 24. novembra u Galeriji RTS-a u Beogradu uslijediće prodajna aukcija umjetničkih djela čiji će sav prihod biti namijenjen djeci sa posebnim potrebama Opštine Gornji Milanovac.

Pozivamo predstavnike sportskih klubova, udruženja djece sa posebnim potrebama, ljubitelje fotografije i sve zainteresovane građane da u utorak u 18 časova posjete ovu izložbu i podrže ovu humanitarnu akciju. Izložba će za posjetioce biti otvorena do 5. novembra.

 

Izvor: Muzej Stare Hercegovine

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas357
Juče535
Ove sedmice2440
Ovog mjeseca8174
Ukupno1280403
petak, 15 decembar 2017 15:04

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 69 gostiju i nema prijavljenih članova