DRAMA "NEDOSTAJEM SAMA SEBI" PREMIJERNO PRED PUNOM SALOM

Mladi glumci Amaterskog pozorišta Foča sinoć su na sceni Gradskog pozorišta premijerno izveli dramu „Nedostajem sama sebi“, rađenu po tekstu Đurđe Lili i režiji Branke Grujičić. Prvo izvođenje komada upriličeno je pred punom pozorišnom salom, a kratki zapleti koji su se brzo smjenjivali dali su predstavi dinamičnu notu i držali pažnju publici.

predstava nedostajem sama sebi foca pozoriste

Branka Grujičić, režiser i predsjednik Skupštine Amaterskog pozorišta Foča, izrazila je zadovoljstvo zbog brojnosti publike koja je prepoznala značaj teme predstave i njenog preventivnog i edukativnog karaktera u cilju borbe protiv narkomanije.

„Jako nam je drago što su premijeri prisustvovali srednjoškolci i stariji učenici osnovnih škola jer je njima predstava i namijenjena, kao i roditeljima, prosvjetnim radnicima i pedagozima koji su svojim dolaskom podržali naš rad“, izjavila je Grujičićeva. Mladi glumci će, dodaje, sa ovom predstavom uskoro gostovati u susjednim opštinama, što je dio projekta „Mladi igraju za mlade“ koji finansira Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS.

amatersko pozoriste foca

Mlada glumica Ivana Mastilo, koja tumači glavni lik, kazala je da poučnost predstave nosi primjere kako na početku prepoznati probleme zavisnosti kod mlade populacije.

„Tumačila sam ulogu narkomanke Milene, koja je zbog brojnih porodičnih problema ušla u svijet droge i tableta samo da bi joj podizali raspoloženje“, naglasila je Mastilova. Njen vršnjak Aleksa Kostović na pozorišnim daskama uspješno je zaigrao u ulozi negativnog lika, dilera Đoleta Đovanija, koga je publici predstavio kao "opasnost“ na koju mladi svakodnevno mogu naići.

„Trebalo bi se boriti protiv toga da se takvi ljudi izbjegavaju, jer su to prevaranti koji navode ljude da bi podlegli porocima i drogama“, istakao je Kostović. U komadu su zaigrali i NatašaTrivun, Milan Cvijetić, Milica Elez i Veljko Matović.

predstava amatersko pozoriste

U Amaterskom pozorištu Foča najavljuju da je u toku priprema nove predstave za djecu koja će biti izvedena tokom novogodišnjih praznika, a takođe je dio istog projekta čiji je partner JU Muzej "Stara Hercegovina". Dio pozorišne scenografije poklonio je Kafe "Ataše"

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas254
Juče370
Ove sedmice3693
Ovog mjeseca13175
Ukupno1319169
nedelja, 25 februar 2018 20:17

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 44 gostiju i nema prijavljenih članova