KUD „FOČA“ NASTUPAO U BARU

Dječiji ansambli KUD-a „Foča“ protekle sedmice boravili su na Crnogorskom primorju, u mjestu Buljarica, nadomak Petrovca. Sa njima u kampu boravilo je još 70 mališana iz KUD-a „Šumadija“ iz Gornjeg Milanovca.

Pet dana zajedničkog boravka protekao je u aktivnim probama, gdje su mali folkloraši mogli da razmjene iskustva sa svojim drugarima iz Milanovca, te je to bila prilika da se bolje upoznaju i utvrde dosadašnju saradnju kao i da dogovore nove susrete i nastupe.

Ovakvi kampovi izuzetna su prilika za mališane da nastupaju pred mnogobrojom publikom, da se navikavaju na putovanja bez roditelja te da se lijepo provedu. Njihovi utisci govore o tome kako ima je bilo prelijepo na moru, te kako su ih oduševile igre drugih kulturno-umjetničkih društava sa kojima su nastupali u Baru.

Dječiji ansambli KUD-a Foča nastupali su u Baru na platou ispred hrama Svetog Jovana Vladimira, tako da ovo putovanje nije podrazumijevalo samo boravak na plažama crnogorskog primorja, već aktivne probe u kampu „Mirko i Slavko“ u Buljaricama i nastupe, istakao je Marko Vasović rukovodilac dječijeg C1 ansambla:-„Kamp je imao za cilj da animira djecu. Svaki dan smo imali probe, gimnastiku i kondicione treninge. Imali smo i značajan nastup u Baru, gdje nas je pozvao domaćin KUD „Sveti Jovan Vladimir“ i sa njima planiramo da uspostavimo saradnju i organizujemo njihov dolazak u naš grad“ – istakao je Vasović.

Pored KUD-a domaćina i KUD-a „Foča“ u Baru su još nastupali i KUD „Stara Budva“ iz Budve, KUD „Šumadija“ iz Gornjeg Milanovca i KUD „Grbalj“ iz Grblja. Mnogobrojna publika i ovaj put je vidjela raznovrsne igre i raznih dijelova Srbije i Crne Gore.

Nakon ovog putovanja, iz KUD-a „Foča“ najavljuju još druženja mladih folkloraša a aktivne probe počinju početkom nove školske godine u septembu.

Izvor: Opština Foča

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas354
Juče535
Ove sedmice2437
Ovog mjeseca8171
Ukupno1280400
petak, 15 decembar 2017 14:55

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 44 gostiju i nema prijavljenih članova