DODIJELJENE NAGRADE ZA NAJLJEPŠE TERASE I DVORIŠTA

Vlasnicima najljepših dvorišta i terasa načelnik opštine Radisav Mašić danas je uručio novčane nagrade. Ove godine na opštinski konkurs pristiglo je 19 prijava u tri kategorije.


U kategoriji stambenih zgrada, najljepše dvorište je u Donjem Polju, ispred zgrade u Svetosavskoj ulici. Stanari te zgrade su dobili 300 maraka. Po 100 maraka dodijeljeno je zajednicama etažnih vlasnika u Kragujevačkoj i u Ulici Vuka Karadžića, koje su podijelile drugo mjesto, te u Zajednici u Nemanjinoj ulici, koja je osvojila treće mjesto.

 

Radmila Krsmanović iz Kočićeve ulice je za najljepše dvorište u kategoriji porodičnih kuća dobila 150 maraka. Dvorište Dragana Blagojevića u naselju Barakovac je osvojilo drugo mjesto i  100 maraka, dok je Vasi Čančar, čije se dvorište nalazi u Ulici Stepe Stepanovića, za treće mjesto dodijeljeno 70 maraka.

Najljepši balkon je u Užičkoj ulici, na kući Koviljke Šehovac, koja je nagrađena sa 100 maraka. Dragina Vuković iz Sokolske ulice je na drugom mjestu, za koje je dobila 70 maraka, a treća nagrada u iznosu od 50 maraka otišla je u ruke Zorana Glodića iz Njegoševe ulice.

Ove godine prvi put su dodijeljene i stimulativne nagrade vlasnicima dvorišta u seoskom i prigradskom području. Po 50 maraka dobili su Slađana Čečar iz Dragočave i Svetlana Zečević, čije se dvorište nalazi u naselju iznad Bolnice.

Izbor najljepših dvorišta i terasa organizuje se devet godina. Zahvaljujući ovoj akciji u gradu je sve više uređenih zelenih površina, istakao je načelnik opštine Radisav Mašić i naglasio da je u Foči dosta parkovskih površina čijem će se uređenju mnogo više pažnje posvetiti od jeseni.

Izbor najljepših terasa i dvorišta organizovala je Komisija koju čine predstavnici Urbanizma i Turističke organizacije.

Izvor: Opština Foča

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas353
Juče535
Ove sedmice2436
Ovog mjeseca8170
Ukupno1280399
petak, 15 decembar 2017 14:54

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 39 gostiju i nema prijavljenih članova